Home > Met dank aan de mannen van de Groendienst. Vleteren wil een nog properder gemeente worden

Met dank aan de mannen van de Groendienst. Vleteren wil een nog properder gemeente worden

Geschreven op 7 februari 2022 om 12:33 door Mario De Wilde

De mannen van de groendienst van Vleteren staan dag in dag uit klaar om van Vleteren een reine en propere gemeente te maken. Ze staan in voor het ophalen van het afval uit de straatvuilnisbakken. Jammer genoeg moeten ze ook nog frequent sluikstorten, allerhande zwerfvuil en hondenpoep opruimen. Sinds 2020 neemt Vleteren deel aan het coachingstraject van Mooimakers. Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op.

José Marchand, hoofd groendienst: “Sinds onze deelname aan Mooimakers heb ik al heel wat afval, zwerfvuil en sluikstorten opgeruimd én gewogen. Onze deelname zorgt ervoor dat we exact weten hoeveel kilogram sluikstort en zwerfvuil we vinden op grondgebied Vleteren. We hebben een vuilnisbakkenplan en via een tablet registreren we bij iedere lediging hoe vol de straatvuilnisbakken zijn, hoeveel afval er naast de vuilnisbak ligt, etc. We nemen sinds 2020 ook deel aan de Handhavingsweek en sinds eind 2020 zetten we geregeld een camera in om sluikstorters te spotten.”

Daarnaast werd er extra aandacht besteed aan hondenpoep, want niet iedereen gebruikt een zakje voor het kakje van zijn trouwe viervoeter. Vleteren heeft in iedere deelgemeente een dispenser voorzien met hondenpoepzakjes.
Bij het gemeentehuis langs de N8 werd een grote Mooimakers banner geplaatst. Hiermee wil het gemeentebestuur iedereen stimuleren om Vleteren samen proper te houden. De mannen van de groendienst zien deze samenwerking alvast zitten!
Foto © gemeente Vleteren

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.