Home > Met animatie- en vechtersprogramma kijkt Levensloop Brugge uit naar 22 en 23 april

Met animatie- en vechtersprogramma kijkt Levensloop Brugge uit naar 22 en 23 april

Geschreven op 13 maart 2023 om 09:02 door Mario De Wilde

Levensloop Brugge gaat dit jaar door op 22-23 april in Sport Vlaanderen. In Brugge heeft men alvast een indrukwekkend programma samengesteld met op zaterdag 22 april om 14.45 uur de openingsceremonie en een kwartiertje later de officiële start. Kelly Delboo, voorzitter Levensloop Brugge: “Het is de bedoeling dat de vechters kunnen aanwezig zijn want ’s avond om 21 uur hebben we de kaarsenceremonie waar we onze overleden vechters herdenken. Dat wordt een ingetogen moment van zo’n halfuurtje.”

Op zondag om 14.45 uur start de slotceremonie die staat voor verder strijden tegen de ziekte kanker.
Om 15 uur op zondag stopt de klok en maken de organisatoren bekend hoeveel geld ze ingezameld hebben. De Levensloop-teller loopt nog wel door tot einde van dit jaar, omdat teams nog andere activiteiten kunnen organiseren tvv Levensloop Brugge en daarmee Stichting tegen Kanker bijstaan. Bedoeling is dat er 24 uur lang bewogen wordt in de strijd tegen kanker met een aantal teams die zich inschreven (vandaag zijn dat er ongeveer 30). Het gaat om bedrijven, ziekenhuizen, vriendengroepen, vrijetijdsverenigingen, … Deelnemen als team is gratis, maar elke deelnemer betaalt 10 €, een bedrag dat integraal op de teamteller gaat en dient als fundraising voor levensloop Brugge.

Levensloop is een familiaal gebeuren dat voor iedereen vrij toegankelijk is, jong-oud-groot-klein.
Teams zijn de draaiende motor van het event en verkopen drank en food, de deelnemers bewegen 24 uur lang als symbool om even de last van de vechters over te nemen. Er zijn springkastelen en kinderanimatie. Bands en dj’s spelen muziek tot 12 uur ’s nachts. ’s Morgens wordt er al gestart met gymnastiek en zumba. Daarnaast worden de vechters (mensen die kanker hebben of gehad hebben gratis verwend via workshops en activiteiten, met als hoogtepunt een BBQ op zondagmiddag. Vechters komen gratis, vrienden en familie betalen een deelnameprijs daarvoor.

Dit jaar worden het evenement ondersteund door meter Sandra Bekkari en twee peters Robert Vermeire en Sven Vanthourenhout, die samen ook een team vormen en mee komen bewegen in de strijd tegen kanker. Kelly Delboo: ” We willen dit jaar verbinden centraal zetten, verbinden van vechters met teams, teams met deelnemers, deelnemers met vechters, we willen taboe rond de ziekte de deur uit en een samenhorigheidsgevoel stimuleren. Als voorzitter is dit mijn eerste 24 uur editie in deze functie. Ik mocht vorig jaar proeven van 12u samen zijn en hoop dan ook dat we dit jaar stilaan terug kunnen opbouwen naar de glorie-editie van 2019.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.