Home > Mesen, Middelkerke en De Panne goedkoopste gemeenten van Vlaanderen om huis te kopen

Mesen, Middelkerke en De Panne goedkoopste gemeenten van Vlaanderen om huis te kopen

Geschreven op 19 mei 2020 om 13:28 door Mario De Wilde

De Belg heeft een baksteen in de maag, wat zoveel betekent als dat jij, ik en de gemiddelde landgenoten graag in het bezit willen zijn van een eigen woning. Maar hoe duur is zo’n huis? Zimmo ging op zoek naar de goedkoopste gemeenten om een woning te kopen in België. De gemiddelde prijzen werden berekend op basis van alle vraagprijzen voor woningen en appartementen die op Zimmo hebben gestaan in de periode tussen 1 januari 2019 en 14 mei 2020. Hierbij werd ook rekening gehouden met het aantal panden die online stonden en werden alle deelgemeenten meegerekend. De goedkoopste gemeenten om iets te kopen liggen allemaal in Wallonië en meer bepaald in Henegouwen.

De Top-5

1. Colfontaine
De goedkoopste gemeente van ons land is gelegen tegen de Franse grens, in de provincie Henegouwen: Colfontaine, een gemeente uit de oude mijnstreek Borinage. Een woning daar kostte gemiddeld 125.834 euro. Voor dat bedrag vind je in Colfontaine dit ruime huis met drie slaapkamers terug.

2. Froidchapelle
Ook tegen de Franse grens, in de natuurrijke laars van Henegouwen vind je de zilveren medaille: Froidchapelle. Voor het gemiddelde van 132.198 euro koop je er deze gezellige villa mee!

3. Quaregnon
De top drie wordt vervolledigd door Quaregnon, niet toevallig een buurgemeente van Colfontaine. De regio staat er bekend om zijn relatief lage vastgoedprijzen en dat was ook duidelijk op Zimmo. De gemiddelde vraagprijs de voorbije zeventien maanden bedroeg 133.798 euro. Dit appartement kan voor dat bedrag het jouwe worden!

4. Hastière
We rijden door naar de idyllische gemeente Hastière, waar je voor slechts 134.626 euro een woning kan kopen aan de oevers van de Maas. Voor dat bedrag vind je een charmante chalet, gelegen in een vakantiepark. Wie nog een spaarcentje over heeft, kan in dit stukje paradijs dus een ideaal tweede verblijf vinden.

5. Viroinval
In 2018 stak Viroinval alle andere gemeenten de loef af wat een gemiddelde vraagprijs van 118.813 euro. Ook in het zuiden van ons land gingen de vraagprijzen gevoelig omhoog. Voor een woning in Viroinval betaalde je het voorbije jaar 145.759 euro. Daar koop je ondertussen een oud benzinestation met 6 slaapkamers voor, uniek!

Wat met Vlaanderen?
Het zuidelijke gedeelte van België siert de gehele top 10, maar wat zijn dan de goedkoopste Vlaamse gemeenten van ons land? Wel, de eerste Vlaamse gemeente vinden we pas terug op de 51e plaats. Die eer is weggelegd voor de West-Vlaamse faciliteitengemeente Mesen. Voor een woning tel je daar zo’n 202.351 euro neer. De zilveren medaille is voor een gemeente een kwartiertje rijden oostelijker, Wervik. Hier moet je gemiddeld 209.116 euro ophoesten. Brons is voor kustgemeente Middelkerke met 213.211 euro. De Limburgse gemeente Leopoldsburg en kustgemeente De Panne sluiten de top 5 af met respectievelijk 229.100 euro en 239.643 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.