Home > Menen ontvangt € 618.000 Vlaamse steun voor de renovatie van de sportzaal Vauban

Menen ontvangt € 618.000 Vlaamse steun voor de renovatie van de sportzaal Vauban

Geschreven op 22 december 2021 om 17:04 door Mario De Wilde

De Vlaamse minister van Sport kent na een tweede oproep dit jaar 15,5 miljoen euro toe aan 28 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over gans Vlaanderen. “Stad Menen diende ook een subsidiedossier in en zal voor de renovatie van sportzaal Vauban 618.000 euro ontvangen”, geeft schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke mee. De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar 110 miljoen euro. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt 185 miljoen euro. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur maar ook naar topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur dicht bij huis.

Dankzij extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep. Stad Menen ging met deze oproep aan de slag. “Eerst gingen we uiteraard na wat mogelijk was. Uit een simulatiedossier met omgevingsanalyse bleek dat we met de geplande renovatie van de sportzaal in aanmerking konden komen. Daarop gingen de dienst patrimonium en de Sportdienst samen aan het werk. Ons dossier legt met het verhogen van de brede toegankelijkheid de juiste klemtoon”, vertelt schepen Vandenbulcke. “Bij de aanvraag ging ook de nodige aandacht naar de toekomstige invulling van de sportzaal en sporten dicht bij huis. Ook hier speelt toegankelijkheid een rol. We engageren ons daarnaast om voldoende plaats te geven aan topsport, in het bijzonder aan volleybal”, vertelt schepen van Sport Herman Ponnet.

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Eind vorige week kreeg stad Menen het bericht dat er voor 618.000 euro aan steun werd goedgekeurd door de minister voor de renovatie van de sportzaal Vauban.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.