Home > Menen gaat voluit voor ‘City of Love’

Menen gaat voluit voor ‘City of Love’

Geschreven op 1 juni 2020 om 09:07 door Mario De Wilde

“Menen, city of love is een campagne waarmee de stad Menen zijn vaste voornemen uitdrukt om meer biodiversiteit in de stad te krijgen”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose, die ook voor klimaat bevoegd is. “Het voordeel van de klimaatproblematiek is de duidelijkheid: de tijd voor woorden is voorbij, nu moet er gehandeld worden. Dat ligt ook in de lijn van de verwachtingen van de klimaatjongeren die we vorig in het stadhuis hebben ontvangen. Menen handelt op korte termijn met een paar kleine, maar betekenisvolle acties. Belangrijk is dat inwoners, bedrijven en organisaties kunnen deelnemen.”

Bouw mee aan Menen, city of love!

Bouw mee aan Menen, city of love!Ontharden, zaaien en laten zoemen voor de bloemetjes en de bijtjes.Vraag uw gratis bloemenzaad bij de deelnemende bakkers vanaf 2 juni.Onthard je mee? www.leiedal.be/onthardmeeZaai je mee? https://byebyegrass.eu/

Geplaatst door Stad Menen op Woensdag 20 mei 2020

 

De kick-off van de actie is de liefdesfilm die vorige week werd gelanceerd. De film beschrijft niet de liefde tussen twee mensen, maar tussen een bij en een bloem en kan je op www.menen.be, de Facebookpagina en het Youtubekanaal van de Stad Menen bekijken. Schepen Roose: “De campagnefilm is een oproep: ‘Onthard mee + Zaai mee/laat mee bloeien + Laat mee zoemen!’ Op het einde van de film zie je een overzicht van wat de stad zelf doet en zal doen. We roepen nu de Menenaars op om mee te doen. Daarom leggen we vanaf 2 juni zaad voor bijvriendelijke bloemen in zeven bakkerijen in Menen, Lauwe en Rekkem. Burgers kunnen de ‘zaadjes of love’ daar gratis ophalen. De stad heeft nog iets anders gedaan dat minder opvalt. Om op grotere schaal extensief te kunnen maaien, zal de groendienst investeren in een nieuwe machine.” De komende weken zal de stad nu inspanningen doen om mensen en organisaties mee te krijgen in de acties omtrent biodiversiteit. “Cultuurcentrum De Steiger is de eerste die meedoet. De bijtjes zullen er naar hartenlust kunnen zoemen aan de Waalvest”, zegt schepen Patrick Roose.

Hij licht de noodzaak van de campagne verder toe. “De film bundelt 3 recente acties. In de strijd tegen de droogte moeten we ontharden. De intercommunale Leiedal heeft mensen daartoe aangezet. Menen heeft de oproep verspreid en er gevolg aan gegeven. De tweede actie roept op om stil te staan bij onze gazons. Er is een probleem met de kortgemaaide gazons waarmee velen van ons zijn opgegroeid. We vatten ze op als het toonbeeld van ‘netheid’, maar onze nieuwe vrienden van ByeByeGrass vinden zulke gazons ‘achterhaald’. Vast staat dat we vandaag waardevolle biodiversiteit, hoge grassen en bloemen nodig hebben om het water in de grond te houden en insecten hun goesting te laten doen. Wie daar ook beter van wordt, zijn de bijtjes. Wij vieren ze in de Week van de bij – de derde actie. Iedereen kan meevieren. Haal zaadjes bij de bakker en zaai ze met veel liefde.”

LIJST VAN DEELNEMENDE BAKKERS: Bakkerij Cottenie, Bakkerij Barlis, Bakkerij Ons Dorp, Bakkerij Kristof Teirlynck, Bakkerij Deleu, Bakkerij Peli, Bakkerij Goddaer.
-Opmerking over de zaadjes: die zijn lokaal gekocht en zijn beschikbaar ‘zolang de voorraad strekt’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.