Home > Meer water? Te weinig zon? Vijf Harelbeekse Tuinrangers geven gratis tuinadvies

Meer water? Te weinig zon? Vijf Harelbeekse Tuinrangers geven gratis tuinadvies

Geschreven op 14 juni 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

Sinds kort telt Harelbeke zes nieuwe Tuinrangers, inwoners die gratis tuinadvies geven om je tuin bestand te maken tegen de klimaatveranderingen en bij te dragen aan een betere biodiversiteit. Met hun gratis en deskundig advies bieden ze concrete tips en oplossingen.

Pieter, Anne, Louis, Jan, Hilde en Tijs zijn de gloednieuwe Tuinrangers van Harelbeke. Het team van de Tuinrangers volgde een intensieve opleiding bij het opleidingscentrum van Natuur en Bos, Inverde. Daar leerden ze alles over onder andere (fruit)bomen, hagen, bloemenweides, tuinvijvers en geveltuinen. Daarnaast kregen ze ook tips over nestkasten, insectenhotels en andere alternatieven om dieren te helpen.

Op maat van je tuin en wensen

Pieter, teamverantwoordelijke Tuinrangers: “Het advies van de Tuinrangers is altijd op maat van jouw tuin en jouw wensen. Het gaat ook enkel om adviezen, voor de uitvoering heb je hulp nodig van een tuinaannemer en/of tuinarchitect. Tuinrangers houden je tuin zoals jij het wil. Ze maken er geen wildernis of natuur van, maar geven je gepaste adviezen om je tuin aan te passen aan het huidige klimaat en de noden.”

Schepen Tijs Naert is zelf ook een Tuinranger: “We weten dat niet iedereen even veel inzicht heeft in wat een goede en mooie tuin is. Dat hoeft ook niet, daarom bieden we als lokaal bestuur de gratis service van de Tuinrangers aan. Wij komen langs in jouw tuin, bespreken welke stijl je graag wil in je tuin en wat je belangrijk vindt. We onderzoeken de structuur, de bodemkwaliteit en de ligging van je tuin en geven je advies. Heel laagdrempelig en heel toegankelijk.”

Gratis documentatie, safarikit en zadenmengsels

Na het bezoek van een Tuinranger krijg je een duidelijk geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en handige adviesfiches. Daarnaast krijg je een gratis safarikit ter waarde van 25 euro, inclusief zoekkaarten en een insectenkijker. Elke deelnemende tuin krijgt ook twee zadenmengsels voor extra bloemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.