Home > Meer parkings voor grote bestelwagens en mobilhomes aan Oostendse Vuurtorendok

Meer parkings voor grote bestelwagens en mobilhomes aan Oostendse Vuurtorendok

Geschreven op 3 juli 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Binnenkort is parkeren aan het Vuurtorendok ook mogelijk met grote(re) bestelwagens en mobilhomes. De stad Oostende installeert daarvoor een aangepaste parkeerzone aan de oostelijke zijde. Daarmee komt de Stad tegemoet aan de steeds groter wordende vraag van recreatieve bezoekers aan de site van de Oosteroever. Overnachten in een voertuig blijft evenwel niet toegelaten. De situatie wordt later nog geëvalueerd.

Aan het Vuurtorendok, in de straten Vuurtorendok-West en Vuurtorenweg, mogen momenteel alleen personenwagens parkeren. Omdat meer en meer recreatieve bezoekers en toeristen de weg vinden naar de Oosteroever, installeert Stad Oostende binnenkort een zone waar ook grote(re) bestelwagens, voertuigen voor watersport en mobilhomes kunnen parkeren. Er geldt een beperking tot 5,5 ton.

Steeds meer recreatie

De site Oosteroever is een unieke site in onze stad, waar havenactiviteiten, industrie, wonen en recreatie naast elkaar bestaan. Sinds enkele jaren wordt de site op recreatief vlak (her)ontdekt. Naast een toename van wandelaars en fietsers, trekt dit ook andere types voertuigen aan.

Bij de zoektocht naar de meest geschikte zone werd rekening gehouden met bewoners en de andere activiteiten op de site. De keuze viel op de parkeerzone aan het Vuurtorendok, aan de meest oostelijke zijde. Aan de zijde om de hoek blijft de situatie ongewijzigd en mogen er geen bestelwagens en mobilhomes parkeren.

Uitbreiding parkeeropties

De zone wordt aangeduid met verkeersborden en er is een beperking tot 5.5 ton. Hierdoor kunnen bestelwagens, voertuigen voor watersporters en mobilhomes er parkeren, maar blijft het verboden om op deze site te parkeren met vrachtwagens. Dit zwaar verkeer is in een recreatieve omgeving (met veel voetgangers en fietsers) niet wenselijk in het kader van de verkeersveiligheid. Overnachten in een voertuig is op het grondgebied van Oostende niet toegelaten op het openbaar domein. Dit blijft ook gelden op deze site.

Het reglement op het wegverkeer in de Vuurtorenweg werd intussen aangepast. De situatie wordt na enkele maanden nog geëvalueerd.

6 reacties

Blieck joel
Geschreven op 2024-07-05 12:02:21
Er is grote vraag naar camperplaatsen aan de Belgische kust,in Oostende aan fort Napoleon prachtige locatie om iets te doen met de parking,zie ons buurland Frankrijk daar lukt het wel.
Barry
Geschreven op 2024-07-04 21:35:12
Gewoon wegblijven als de stad geen faciliteiten geeft voor mobilhome. Effe de grens over en overal plaats met de nodige voorzieningen.
Van Hulle Eddy
Geschreven op 2024-07-04 08:28:00
Vraag 15 euro per overnachting voor 24 uur iedereen zal het graag betalen van camper heb je geen last
Tony
Geschreven op 2024-07-04 08:25:39
Pure schande waarom mag je niet overnachten in mobilehome in Oostende en algemeen aan onze kust ?... antwoord ... campingmaffia
Stefano Fernandes
Geschreven op 2024-07-04 00:08:45
Ben eens benieuwd in hoeverre ze gaan controleren én beboeten, voor al die mensen die, ondanks verbod en aanwezige borden, tóch hun personenwagen parkeren op plaatsen voorbehouden voor motorhomes ? Direct laten wegtakelen, boete + takelkosten betalen!
Jacques van de Genachte
Geschreven op 2024-07-03 12:23:32
En waarom is overnachten in een mobilhome op het publiek domein niet mogelijk??? Doen die iets verkeerd??? Of brengen die niet genoeg geld in het laatje? mvg

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.