Home > Meer kleur in de tuin gebruiken

Meer kleur in de tuin gebruiken

Geschreven op 24 september 2021 om 17:05 door Mario De Wilde

Steeds vaker kunnen we optimaal genieten van de rust en ruimte in onze eigen tuin. Het liefst van al zitten we enigszins beschut zodat je niet in de volle zon moet plaatsnemen. Maar beschutting is vooral handig wanneer een regenbui het moment wil verpesten. De keuze is dan ook snel gemaakt om een overkapping te (laten) plaatsen. Alleen hoe groot moet die zijn en ga je het ook leuk inrichten?

Overkapping plaatsen is aan te raden

Beschik je over de mogelijkheden en middelen om een overkapping te plaatsen? Wacht dan niet langer en ga meteen op zoek. Zo’n overkapping wordt als het ware gezien als een verlenging van jouw woonkamer. Maar niks is prettiger dan heerlijk in de tuin zitten. Uiteraard horen daarbij comfortabele tuinkussens die er ook nog eens leuk uitzien, nietwaar?

Maar dan komt het volgende vraagstuk. Voor jou is het duidelijk dat je een overkapping wilt hebben, maar welke afmeting past bij de rest van de tuin? En wat voor soort materiaal ga je hiervoor gebruiken? En dan hebben we het nog niet over de fundering gehad. Kortom, een overkapping plaatsen doe je niet op een-twee-drie. Het is belangrijk om goed na te denken over welke afmeting en welk soort materiaal je wilt gebruiken.

Inrichten en decoreren van de tuin

Waar we vroeger dachten aan zachte kleuren om te gebruiken als decoratie is dat vandaag de dag niet meer van toepassing. Sterker nog, je vindt steeds meer felle kleuren terug in de tuin en dat is mooi meegenomen. Niet alleen voor je tuinkussens, maar ook al die kleurrijke bloemen schitteren als nooit tevoren.

Natuurlijk wil je een overkapping ook leuk inrichten met comfortabele tuinbanken en tuinkussens. Het kiezen van tuinbanken is niet alleen leuk om te doen, er is ook een ruim aanbod. Je vindt ze terug in alle soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aluminium onderstel met een teakblad erop? Of een complete bank die je kunt verplaatsen als het nodig is. Over het algemeen zijn er ontzettend veel banken te vinden die je kunt decoreren met mooie kussens.

Meer kleuren combineren met elkaar

Natuurlijk denken we dan niet direct aan twee kleurcomponenten die vloeken als we ze bij elkaar zetten. Durf gerust meer kleur te gebruiken en bij elkaar te plaatsen. Zo kan de kleur paars of blauw met meer kleuren worden gematcht dan gedacht. Het leuke aan veel kleur in de tuin is dat het jou ook een goed gevoel geeft. Wees dus niet bang om verschillende kleuren te combineren en maak van jouw tuin een mooie plek waar je kunt ontspannen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.