Home > Meer dan 500 kids present voor Buitenspeeldag op domein Zonnestraal in Diksmuide

Meer dan 500 kids present voor Buitenspeeldag op domein Zonnestraal in Diksmuide

Geschreven op 21 april 2023 om 08:31 door Mario De Wilde

Iets meer dan vijfhonderd kinderen uit het eerste tot zesde leerjaar verzamelden eergisteren op domein Zonnestraal voor een zonovergoten editie van de Buitenspeeldag. Meer dan 37 leuke activiteiten zorgden voor een heerlijke namiddag vol spelplezier. Tussen 13 en 17 uur werd domein Zonnestraal gisteren voor de 16de keer omgetoverd in een fantastisch kinderparadijs. Een muzieksessie doundoun in het groen, een potje minigolf, een snoepbrochette bouwen én opsmikkelen, acrobatische toeren tijdens swissjump of ravotten op of in één van de opblaasbare attracties. Kinderen kregen een indrukwekkend programma van 37 verschillende workshops en activiteiten voorgeschoteld.

600 keer speelplezier

De opzet van de Buitenspeeldag is eenvoudig: weg met tablet, tv en pc, en zoveel mogelijk kinderen buiten aan het spelen krijgen. Meer dan 500 kinderen gingen graag in op die oproep, en zakten af naar domein Zonnestraal voor een namiddag gratis spelplezier. Dankzij de geslaagde samenwerking tussen de sport-, jeugd- en cultuurdienst, en de inzet van 40 medewerkers en helpende handen, konden de kinderen opnieuw van een geslaagde zonnige Buitenspeeldag genieten.

Op de foto herken je heel wat enthousiaste deelnemers, samen met schepen Katleen Winne, schepen van Jeugd Marc De Keyrel en schepen Greet Dever.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.