Home > Meer dan 500 50CC brommers veroveren Kortrijk

Meer dan 500 50CC brommers veroveren Kortrijk

Geschreven op 18 juli 2021 om 10:06 door Mario De Wilde

Meer dan 500 brommers van 50cc verzamelden gisteren aan Depart in Kortrijk voor de derde editie van Red Bull All The Way – een uitdagende tocht van 154 kilometer door de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Jonathan Maes (32) uit Olen van club De Amigos won met zijn brommer uit 1972 in de categorie oldtimers. Jasper Willems (18) uit Merchtem reed voor Bonkers en won in de categorie Youngtimers.

Met meer dan 500 waren ze, de dappere deelnemers van de derde editie van Red Bull All The Way. Op hun brommers van 50cc – en daar zaten echt pareltjes tussen – zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 154 kilometer. Met start en finish aan evenementenhal Depart in Kortrijk, dwars door onze wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen. Onze karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen. Met een fikse uitdaging op de Koppenberg, de Muur van Geraardsbergen, La Houppe én de Oude Kwaremont. Want om Red Bull All The Way te winnen, moest je niet snel zijn, maar wel zoveel mogelijk punten verdienen.  Jonathan en Jasper behaalden uiteindelijk de overwinning en mocht een prachtige trofee mee naar huis nemen.

Uitdagingen van jewelste

De zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen verzamelden dit jaar voor het eerst aan Depart in Kortrijk. Van daaruit reden ze langs de mooiste plekjes in ons land, met tussendoor ook een paar stevige uitdagingen.

·         Challenge 1 – Dragrace: om ter snelst de befaamde Koppenberg naar boven razen.

·         Challenge 2 – No engine: je brommer zo snel mogelijk de Muur van Geraardsbergen opduwen.

·         Challenge 3 – Zig zag: zo snel mogelijk een off-roadparcours afleggen op La Houppe.

·         Challenge 4 – 3rd = 1st: de Oude Kwaremont zo traag mogelijk beklimmen, want wie als laatste finisht, wint de challenge.

Meer dan rijden alleen

Het was genieten, lachen en soms volhouden op de mooiste wegen van ons land. Pech werd snel verholpen, de strijdlust op de juiste momenten versterkt. Maar waar het echt om draaide? Die passie voor motorsport. Dat urenlang sleutelen om je brommer klaar te krijgen voor Red Bull All The Way. Het ruilen van onderdelen en anderen uit de nood helpen. Zeldzame oldtimers ontdekken en herstellen. In het weekend op je splinternieuwe Mash of stokoude Honda Camino de baan op gaan, samen met je vrienden. Volgend jaar gewoon opnieuw, toch?

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.