Home > Meer dan 30 bewoners present op participatieavond rioleringsproject Izegemse Marelputwijk

Meer dan 30 bewoners present op participatieavond rioleringsproject Izegemse Marelputwijk

Geschreven op 21 augustus 2020 om 15:35 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Izegem organiseerde op afgelopen woensdag een participatiemoment voor de buurtbewoners van de Marelputwijk.  Het is de bedoeling om deze legislatuur rioleringswerken te starten in deze wijk in de Pekkerstad. “We willen met dit rioleringsproject vooral inzetten op de klimaatverandering. Na dit participatiemoment gaat het dossier naar een volgende fase en volgt een nieuw infomoment voor de bewoners”, stelt schepen van Openbare Werken Caroline Maertens.

Het stadsbestuur van Izegem zet deze legislatuur volop in op betere weginfrastructuur.  Een van de geplande wegenwerken is het rioleringsproject in de Marelputwijk.  Op woensdag 19 augustus werd het startschot gegeven van het project met een participatieavond voor alle buurtbewoners.   Omwille van corona had het stadsbestuur twee chalets voorzien waarin de buurtbewoners per gezinsbubbel werden ontvangen. “Voor het stadsbestuur zijn participatie en inspraak van groot belang. Met deze chalets konden we de mensen veilig ontvangen en optimaal luisteren naar hun noden en vragen. Het viel daarbij op dat mensen in deze bubbels mondiger zijn dan in groep. Het coronavirus leerde ons dus hoe we  inwoners nog persoonlijker kunnen aanspreken”, aldus Caroline Maertens.

Ruim 30 bewoners  van de Marelputwijk daagden op voor het participatiemoment. Volgens schepen Caroline Maertens wil het stadsbestuur in dit rioleringsproject vooral inzetten op de klimaatverandering. “We zetten daarom in op maximale vergroening van deze wijk. Na dit inspraakmoment gaat het dossier naar een volgende fase.  Daarna worden de bewoners opnieuw geïnformeerd en volgt een nieuw infomoment. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2021 het definitieve ontwerp voor de werken klaar te hebben”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.