Home > Meer dan 20.OOO garnaalkroketten verorberd in Oostende. Brassi wint voor Rubens

Meer dan 20.OOO garnaalkroketten verorberd in Oostende. Brassi wint voor Rubens

Geschreven op 18 oktober 2021 om 08:10 door Mario De Wilde

Meer dan 3.000 mensen bezochten gisteren het eerste garnaalkrokettenfestival in Oostende. Samen aten ze niet minder dan 20.000 garnaalkroketten. Uit de elf deelnemende restaurants verkoos de jury onder leiding van Gault & Millau Brassi als winnaar. Restaurant Poseidon ging met de prijs van het publiek lopen. Er verzamelden elf restaurants in de ACEG Wellington Renbaan voor het eerste garnaalkrokettenfestival, dat volledig uitverkocht was. Het enthousiasme van de bezoekers was groot, dat was duidelijk als de tickets al na amper twee weken de deur uit waren.

De sfeer was erg gezellig, maar er moest uiteraard ook geproefd worden. Een professionele vakjury waarin Gault&Millau en Knack zetelden proefden blind alle garnaalkroketten en kozen met zorg en precisie hun 3 favorieten uit. Dat iedere kroket uniek is, werd nogmaals bewezen. “De smaak van de vulling, de korst, hierin komt het recept van de chef echt naar boven en zo onderscheiden ze zich allemaal van elkaar”, zegt één van de juryleden van Gault&Millau. Op basis van de verschillende eigenschappen (korst, vulling, smaak, …) kwam restaurant Brassi het beste uit de blinde proef. De tweede plaats ging naar Brasserie Rubens en Gastrobar Sam ging met het brons lopen.

Ook de talrijke bezoekers konden hun steentje bijdragen en stemmen voor hun favoriet, want er werd ook een top 3 van de publieksjury samengesteld. Er werd heel wat gestemd en hieruit kwam Eetkaffee Poseidon als duidelijke winnaar, gevolgd door Toope en Restaurant North.

Winnaars

Brassi
Brasserie Rubens
Gastrobar Sam
Publieksjury

Eetkaffee Poseidon
Toope
North
Arrangement

Nog tot eind november kun je zelf afreizen naar Oostende om een overnachting te boeken via www.oostendsegarnaalkroketten.be en te genieten van een gratis portie garnaalkroketten. Nergens proef je betere garnaalkroketten, want het is duidelijk dat elk restaurant op een eigen manier aan de slag gaat met de ingrediënten.

Foto’s Stad Oostende

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.