Home > Meer aandacht voor het milieu met de verzorgingsproducten van Caudalie

Meer aandacht voor het milieu met de verzorgingsproducten van Caudalie

Geschreven op 23 september 2021 om 16:04 door Mario De Wilde

We leven al heel wat jaren in een klimaatcrisis. Opvallend genoeg wordt deze nog vaak opzij geschoven en winnen economische overtuigingen het van de wens om duurzamer te leven en duurzamer te consumeren. Zowel Nederland als België bungelen onderaan op het lijstje van natuurbescherming en CO2-uitstoot in Europa. Verandering is noodzakelijk om de wereld zoals we die nu kennen te behouden voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen.

Gelukkig blijkt wel dat steeds meer consumenten zélf de overweging maken om duurzamer te consumeren. Hierbij wordt er niet alleen vaker gebruik gemaakt van gerecyclede producten en bijvoorbeeld tweedehands kleding, maar wordt er ook gekozen voor producten die zo min mogelijk het milieu belasten. Zelfs iets wat relatief klein lijkt, zoals het kopen van nieuwe verzorgingsproducten, kan uiteindelijk een enorm effect hebben. Alle kleine beetjes helpen. Daarom graag wat extra aandacht voor het milieu met de verzorgingsproducten van Caudalie! Maar hoe zit dat precies?

De geschiedenis van Caudalié

Caudalié behoort tot één van de meest luxueuze beautymerken in binnen- en buitenland. Het merk heeft wereldwijd naam gemaakt door haar bijzondere geschiedenis en het gebruik van unieke bestanddelen. Bovendien doen de verzorgingsproducten ook nog eens precies wat ze vertellen. Maar wat is nu het geheim van de producten van Caudalié? De basis voor Caudalié werd gelegd toen de oprichters Mathilde en Bertrand de liefde vierden tussen de prachtige wijngaarden in het Franse plaatsje Bordeaux. Daar raakten ze in gesprek met een professor aan de universiteit in Bordeaux. Zijn vakgebied was Farmacie. Tijdens het oogsten van druiven vertelde hij dat het eigenlijk zonde is dat we druivenpitten zonder nadenken weggooien. Mathilde en Bertrand waren verrast door dit nieuwtje. Want waar waren deze dan nog meer voor te gebruiken? Toen vertelde de professor dat druivenpitten over de meeste antioxidanten beschikken in het plantenrijk. Ze beschikken dus over een zeer kostbaar effect op ons lichaam en toch besluiten miljoenen mensen iedere dag om de pitten zonder nadenken weg te gooien.

Mathilde en Bertrand namen deze informatie in zich op en begonnen met een plan. Een plan waarbij ze o.a. druivenpitten zouden gebruiken voor het produceren van verzorgingsproducten. Natuurlijke producten die ook nog eens heel veel voor de huid en het lichaam zouden opleveren. Anno 2021 worden veel van hun producten nog altijd gemaakt in overleg met deze professor. Samen proberen ze de beste basis aan ingrediënten te vinden om hun producten nóg beter te maken.

Inzetten voor het milieu

Kies je voor de producten van Caudalié? Dan kies je niet alleen voor verzorgingsproducten die uitvoerig zijn getest, maar ook voor producten die een zo min mogelijke aanslag op het milieu leggen. De verzorgingsproducten worden enkel gemaakt van natuurlijke ingrediënten en de verpakkingen zijn van FSC-papier of karton gemaakt. Daarnaast wordt er enkel gebruik gemaakt van gerecycled plastic voor de flacons.
Bovenop het verduurzamen van het productieproces dragen de oprichters van Caudalié verder ook nog een steentje bij aan het milieu. Zo werken ze nauw samen met andere bedrijven die meer in het milieu willen investeren. Zo proberen zij meer bomen te planten door 1% van hun wereldwijde omzet te storten aan verenigingen die zich inzetten voor het milieu. Kortom, door de verzorgingsproducten van Caudalié te kopen, zorg jij er mogelijk voor dat er weer een nieuwe boom geplant kan worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.