Home > Mede met dank aan De Papegaei uit Diksmuide: verkoop streekbieren x 3 in Delhaize

Mede met dank aan De Papegaei uit Diksmuide: verkoop streekbieren x 3 in Delhaize

Geschreven op 18 maart 2021 om 12:17 door Mario De Wilde

Op 8 jaar tijd stelt Delhaize een stijging vast van 225 % in de verkoop van streekbieren. Die stijging is te danken aan het ruime assortiment en aan het feit dat de consument meer belang hecht aan ambachtelijke en lokale producten. Achter elk Belgisch bier schuilt immers een gepassioneerde brouwer én een inspirerend uniek verhaal. Daarom schetst Delhaize de historische achtergrond van haar 10 meest gedronken streekbieren. Vanaf midden maart geeft Delhaize haar klanten ook 25% korting op een selectie van Belgische bieren die op delhaize.be of in de winkel gekocht kunnen worden.

Op 8 jaar tijd stijgt de verkoop van Belgische streekbieren jaarlijks met 25%
Totale stijging van 225%, een verdriedubbeling van de verkochte volumes in 2013
750 verschillende bieren in de rayon, afkomstig van 250 verschillende Belgische brouwerijen

De Belgen waarderen streekbieren

Sinds enkele jaren stijgt de verkoop van streekbieren bij Delhaize jaarlijks met 25%. Deze tendens is deels te verklaren door de kwaliteit van hetgamma streekbieren van de supermarktketen, die elk jaar nieuwe producten aan haar assortiment blijft toevoegen, maar ook door de groeiende belangstelling van de klanten voor de geschiedenis van de brouwerijen. De klant zoekt diversiteit en iets nieuws, en met de geschiedenis achter de brouwerijen kan men de specialiteiten van deze brouwerijen in de kijker zetten. De stijging van dit assortiment gaat gepaard met een lichte daling in het pilsassortiment.

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie stelt Delhaize ook vast dat de mensen vaker teruggrijpen naar lokale en Belgische producten. Lokale producten consumeren helpt de kleinere brouwerijen en compenseert het inkomensverlies door de tijdelijke sluiting van de horeca.

Een rijk, uniek en divers assortiment bij Delhaize

Vandaag biedt Delhaize in haar rayons een totaal van 750 verschillende streekbieren aan uit maar liefst 250 verschillende brouwerijen. Met sommige brouwerijen zijn er langdurige partnerschappen (bijv. Lupulus), maar Delhaize blijft regelmatig producten van kleinere brouwers introduceren om tegemoet te komen aan de nieuwsgierigheid en wensen van haar klanten (bijv. Papegaei).

Brouwerijen met een inspirerende geschiedenis

Het biergamma van Delhaize is zeer breed en divers maar toch springen er 10 exclusieve streekbiermerken uit bij Delhaize. U kan ze hieronder ontdekken :

Papegaei (West-Vlaanderen)

De Papegaei is een blond bier met een alcoholpercentage van 8% dat sinds 2009 wordt gebrouwen door brouwerij Verstraete uit Diksmuide. Sinds 2008 wordt het bier voornamelijk in de Belgische horeca verkocht en het staat momenteel bij ongeveer 1500 horecazaken op de kaart. Maar sinds de lockdown hebben de brouwerij Papegaei en haar klanten de deuren moeten sluiten. Daarom heeft de brouwerij aan Delhaize gevraagd of haar bier in de winkels aangeboden kon worden, zij het met respect voor haar geschiedenis en manier van werken. “Bij Delhaize hebben we ook de ideale partner gevonden om onze Papegaei-bieren over het hele land te verdelen. Met een goede verspreiding van haar supermarkten over Vlaanderen, Brussel en Wallonië verzekert Delhaize ongeveer dezelfde spreiding als onze oorspronkelijke klantenbasis in de HoReCasector”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.