Home > Mbaye Leye de laan uit bij Essevee. Davy De fauw en Frederik D’Hollander moeten de meubelen redden

Mbaye Leye de laan uit bij Essevee. Davy De fauw en Frederik D’Hollander moeten de meubelen redden

Geschreven op 15 maart 2023 om 11:04 door Mario De Wilde

SV Zulte Waregem heeft deze morgen de samenwerking met coach Mbaye Leye beëindigd. Hij wordt met het oog op de eerstvolgende wedstrijd vervangen door Frederik D’Hollander die de ondersteuning krijgt van Davy De fauw. De voorbije maanden zette het bestuur van Essevee alle zeilen bij om de club in de Jupiler Pro League te houden. Met de trainerswissel hoopt Zulte Waregem alsnog het tij te keren. Met nog 5 speeldagen is een verlengd verblijf in 1A nog altijd mogelijk.

Standvastigheid en vastberadenheid zitten in het DNA van SV Zulte Waregem. Dat Leye dan toch wordt vervangen, heeft alles te maken met het feit dat de club elke kans op een verlengd verblijf in 1A wil grijpen. Tijdens de wintermercato kreeg het team een kwaliteitsinjectie met de komst van Ruud Vormer, Karol Fila en Christian Brüls. Het bestuur ondernam verschillende initiatieven die de groep tegelijk vertrouwen moesten geven én scherp krijgen. De spelers en de club stonden tot het laatste moment achter hun trainer die zich de voorbije maanden opnieuw liet zien als een echte clubman. Essevee bedankt Mbaye Leye en assistent Patrick Asselman voor hun enorme inzet die ze dag en nacht toonden. Maar de verwachte resultaten kwamen er niet.

Frederik D’Hollander krijgt nu in eerste instantie de taak om de wedstrijd van zaterdag tegen Standard De Liège voor te bereiden. Essevee-icoon D’Hollander kent het Belgische voetbal door en door, hij is vertrouwd met de spelerskern van Essevee en heeft met Davy De fauw een tweede Essevee-icoon aan zijn zij die al ervaring heeft op het hoogste niveau. Met hun komst en de recuperatie van enkele sterkhouders blijft Essevee geloven dat het ook volgend seizoen nog in 1A zal aantreden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.