Home > Mayra Dezutter is de nieuwe Mieke Garnaal van Oostduinkerke. Eredames Tabitha Van Tricht en Xana Pintelon

Mayra Dezutter is de nieuwe Mieke Garnaal van Oostduinkerke. Eredames Tabitha Van Tricht en Xana Pintelon

Geschreven op 25 juni 2022 om 14:17 door Mario De Wilde

Mayra Dezutter is zopas verkozen tot Mieke Garnaal van Oostduinkerke. Mayra is een echte Oostduinkerkse vissersdochter. Haar papa, Peter, en opa, Marc, zijn stoere zeebonken. Een maquette van het eigen vissersvaartuig O.124 Fighter staat tentoongesteld in het NAVIGO museum. Ook haar naam werd zeer bewust gekozen, want Mayra betekent ‘Ster der Zee, Meisje van de zee’. Ze is aanwezig op elke visserijfolkloreavond, want mama Isabelle en papa Peter verkopen er de ambachtelijk gerookte zalm van ‘Smokey Pete’.

Tabitha komt uit een talrijk gezin waar ze als zesde werd geboren in een reeks van negen broers en zussen. Net als Mayra was ze lid van de Juttertjes en ook Tabitha kan je elke vrijdagavond in juli en augustus terugvinden op de visserijfolkloreavonden. Net als Mayra en Tabitha woont ook Xana in Oostduinkerke. Ze is reeds jarenlang lid van paradekorps El Fuerte en dus goed thuis in het lokale verenigingsleven van onze gemeente. Samen vormen Mayra, Tabitha en Xana al van in de kleuterklas een vrolijk trio. Ze steunen elkaar door dik en dun, en als je de ene ziet, zijn de andere 2 niet ver uit de buurt. We namen vandaag ook afscheid van Mieke Garnaal 2021 Amy Dalle en eredames Céline Bonny en Anouk Bonny.

Mieke Garnaal Mayra Dezutter samen met eredames: Tabitha Van Tricht (links op de foto) en Xana Pintelon (rechts op de foto).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.