Home > Maxime De Huyvetter uit De Panne stopte gisteren na 13 zomers als strandredder

Maxime De Huyvetter uit De Panne stopte gisteren na 13 zomers als strandredder

Geschreven op 18 september 2023 om 17:05 door Mario De Wilde

Gisteren vierde De Panne een opmerkelijke mijlpaal in de geschiedenis van haar strandreddingsdienst. Maxime De Huyvetter, een toegewijde strandredder, zwaaide af na maar liefst 13 zomers gewijd te hebben aan de veiligheid van badgasten. De buitengewone inzet en toewijding van Maxime De Huyvetter werden op zondag 17 september op gepaste wijze geëerd tijdens een plechtige ceremonie, waarbij de burgemeester en schepenen van De Panne, de gouverneur van West Vlaanderen, vrienden, en familie aanwezig waren.

Maxime De Huyvetter begon 13 jaar geleden zijn carrière als jobstudent-strandredder en groeide sindsdien uit tot een boegbeeld binnen de dienst. Hij deinsde er niet voor terug om zijn kennen en kunnen te delen met nieuwe redders. Zijn onvermoeibare inzet en toewijding werden geprezen door vrijwel al zijn collega’s. De aanwezigheid van talloze vrienden en familieleden van Maxime De Huyvetter onderstreept de invloed die hij heeft gehad op de gemeenschap en de warme banden die hij heeft gesmeed tijdens zijn dienstjaren.

Bram Degrieck, burgemeester: “Als lokaal bestuur zijn we trots op jobstudenten zoals Maxime, die ambassadeurs van De Panne zijn. 13 zomers lang was Maxime bij ons aan de slag op het strand. Een absoluut record, en dat vieren we graag. We wensen Maxime veel succes in zijn professionele loopbaan en hopen hem nog veel in De Panne te zien.”

Stéphane Buyens, schepen van Lokale Economie: “13 jaar redder. 13 jaar De Panne. 13 jaar zorgen voor zwemmers. 13 jaar verantwoordelijk zijn. Chapeau en bravo!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.