Home > Matthieu Bonne is aangesteld als ereburger van Bredene

Matthieu Bonne is aangesteld als ereburger van Bredene

Geschreven op 23 november 2022 om 11:55 door Mario De Wilde

Matthieu Bonne is afgelopen weekend aangesteld als ereburger van Bredene. De gemeenteraad heeft in de zitting van 23 november 2020 de titel van ereburger van de gemeente Bredene verleend aan Matthieu Bonne. Deze eervolle titel wordt hem toegekend als waardering voor zijn uitzonderlijke sportieve prestaties. De viering en officiële aanstelling vond zaterdag plaats in het gemeentehuis van Bredene. Bredenaar Matthieu Bonne = sportieve ambassadeur van Bredene.

Hij zwom in 2020 als eerste ooit de Belgische kust af. Hij vertrok in De Panne en kwam bijna 24 uur later aan in Knokke-Heist, een zwemtocht van maar liefst 67 kilometer.

Hij zwom reeds succesvol solo het kanaal over. Op 16 september 2019 slaagde hij in deze uitzonderlijke prestatie.
Omwille van deze unieke sportieve prestaties werd in november 2020 de titel van ereburger aan Matthieu Bonne toegekend. Hij ontving in 2021 ook de Platina Eend, de belangrijkste Bredense sporttrofee. En Matthieu zat ondertussen niet stil: in mei van 2022 ging hij succesvol de bovenmenselijke uitdaging aan om 8 triatlons in 8 dag tijd op de 8 officiële Canarische eilanden af te leggen. Elke dag 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen, in totaal 30,4 km zwemmen, 1440 km fietsen en 337,6 km lopen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.