Home > Martijn en Ana worden de nieuwe zaakvoerders van Bistro Dampierre in Sint-Kruis

Martijn en Ana worden de nieuwe zaakvoerders van Bistro Dampierre in Sint-Kruis

Geschreven op 4 augustus 2023 om 18:07 door Mario De Wilde

De jonge en enthousiaste chef-kok Martijn Geneyn en gastvrouw Ana Marques openen op dinsdag 15 augustus Bistro Dampierre aan de Maalse Steenweg in Sint-Kruis bij Brugge. Dat betekent goed nieuws voor gasten die van een verse en ontwapenende productkeuken houden. Want de nieuwe zaakvoerders willen van hun huiskamerrestaurant een kleinschalig maar vooral een gezellig eetadresje maken. “Vanaf dag één voelden we dat het hier goed zat. We hadden al meteen een goede klik met de mensen uit de buurt en we zien ook dat Male een ongelooflijk toffe buurt is waar mensen van gezelligheid houden.”

Dat willen Martijn en Ana de vele fijnproevers en levensgenieters zeker geven. Ondanks hun jonge leeftijd hebben beiden al een stevig horecaparcours afgelegd. Ze leerden elkaar kennen in (oh, romantiek….) het toenmalige Kempinski Hotel & Restaurant, waar nu Dukes Palace aan het Prinsenhof zich bevindt. Martijn: “Ik was vast werkzaam in de keuken en Ana liep stage in de zaal. En sindsdien bleven onze wegen zich kruisen. Gelukkig maar.”

Aan is, zoals de naam al lichtjes doet vermoeden vermoeden, afkomstig uit het Portugese Coimbra. Ze volgde hotelschool in haar vaderland en op een bepaald moment was er een buitenlandse stage in…. Brugge. Daar was er de spreekwoordelijke vlam die oversloeg. Na gezamenlijke tussenstops in het sterrenrestaurant De Zuidkant in Damme en een drukke traiteurszaak in Roeselare vonden beiden de tijd stilaan tijd om op eigen benen te staan. Ana: “We woonden in Zedelgem en hadden intussen twee kindjes. Gevolg, die verplaatsingen werden er echt teveel aan. Een stuk in de nacht thuiskomen en dan snel de kindjes gaan ophalen en ’s morgens er weer vroeg uit. Nee, dat was niet het leven dat we wilden. In eerste instantie vonden we niet direct iets op onze zoektocht naar een eigen zaak en er waren al vage plannen om naar Portugal te verhuizen om daar iets te beginnen. Toen we hoorden van Patrick van De Zuidkant dat Bistro Dampierre van Liselot en Dimitri stond over te nemen, hebben we meteen toegehapt.”

Sinds gisteren woont het jonge gezin nu ook boven het restaurant wat een enorme luxe voor hen is. Martijn: “We hebben de voorbije dagen alles verhuisd en we voelden meteen aan dat we de juiste beslissing genomen hebben. Hier in ons nieuw restaurant kunnen we echt ons ding doen en de gasten laten meegenieten van onze eigen dromen. Koken is nog steeds mijn grote passie en dat willen we ook op die manier overbrengen. Met een aanbod van zo’n 22 couverts houden we het in deze rustige omgeving ook bewust overzichtelijk zodat we een topservice kunnen aanbieden. Geen personeel, we doen het allebei met ons tweetjes.”

De kaart is geen legpuzzel van tientallen gerechten maar een mooi aanbod van Frans-Belgische klassiekers met een zuiderse knipoog. Kiezen op de steeds wisselende kaart kan telkens uit een viertal voor-, hoofd- en nagerechten. Verwacht zeker geen Portugese keuken, wel telkens ook een mooie selectie van de veelbezongen Portugese wijnen, gekoppeld aan Belgische en wereldwijnen. Martijn: “Ik merk wel dat mensen graag een zuiders accent op hun bord willen en dat bieden we hen graag aan met frisse en moderne gerechten. ’s Middags is er een tweegangenlunch voor € 28. Ook onze andere prijzen willen we graag democratisch houden. Ja, we kijken er alle twee echt naar uit om over ruim een week te starten. Laat ons maar al beginnen aftellen….”.

Foto: Martijn en Ana in hun culinaire must-do. De toekomst van Bistro Dampierre is in goede handen.

Maalse Steenweg 504 (autobus stopt voor de deur)
8310 Sint-Kruis Brugge
tel.: 050-37.58.25
website: www.bistrodampierre.be

Keuken open van 12.00 tot 14.00 uur & van 18.30 tot 20.30 uur
Zondag en maandag gesloten
Mooi terras voor- en achteraan
Gratis parking

14 reacties

Tine Sesier
Geschreven op 2023-08-07 12:48:26
Graag regelmatig een info’tje
Edwin vancanneyt
Geschreven op 2023-08-07 06:38:46
Veel succes met de nieuwe zaak komen zeker eens af
Marleen
Geschreven op 2023-08-06 11:51:45
Wij zijn onlangs, nog gaan eten, met ons klein bobbytje, we hebben jullie artikel gelezen, het klinkt zeer goed concept te zijn! Wij wensen jullie, een mooie nieuwe start in jullie leven, succes, en tot binnenkort. Een vraagje,mag onze kleine maltezer binnen in haar mandje? Succes, marleen, Claude.
't Groene huis
Geschreven op 2023-08-06 10:31:14
Ana en Marijn, Wij wensen jullie veel succes in de Damppierre. En wij springen zeker eens binnen. Groetjes.
Patricia Cappelle
Geschreven op 2023-08-06 09:53:28
Heel veel succes met jullie nieuwe zaak. Wij komen zeker eens langs. Zo blij dat er weer een leuke bistro dicht bij ons huis is : wij wonen in de Makehoek. Vraagje : daar wij veel optrekken met een bevriend koppel waarvan iemand volledig glutenvrij moet eten had ik graag geweten of we bij jullie hiervoor ook terecht kunnen . En is er een menukaart ergens te vinden? Veel groeten en tot binnenkort. Patricia en Johan
Marina
Geschreven op 2023-08-05 18:44:10
Alvast veel succes . Is er al een menukaart online ?
Linda
Geschreven op 2023-08-05 18:10:16
Veel succes!!
Carine Vandevelde
Geschreven op 2023-08-05 15:04:05
Veel succes met jullie zaak. Jullie mogen ons zeker eens verwachten.
Chantal
Geschreven op 2023-08-05 09:37:15
Leuk om dit artikel te lezen. Is er ook menukaart van glutenvrij ? Veel succes!
Jurgen D., Sint-Kruis
Geschreven op 2023-08-05 06:33:22
Na dit lezen ontdekt men dat het enthousiasme, eigen aan jonge mensen, er zo van af spat. Ik wilde ook eens checken of er kindergerechtjes op de kaart staan. Altijd plezant om nog tijdens de schoolvakantie eens langs te gaan met onze twee kids. Na een wandeling in Ryckeveldebos moet dat een heel goede combinatie zijn. Jurgen D., Sint-Kruis
Christiaens Christiana
Geschreven op 2023-08-05 04:21:22
lekker dichtbij ons in de buurt, ziet er allemaal heel tof uit we komen zeker !
Martijn
Geschreven op 2023-08-04 19:27:17
Bedankt Voor dit mooi positief! Artikel. Het was een aangename kennismaking En hopelijk tot snel.
Guido
Geschreven op 2023-08-04 18:56:04
Zo een klein restaurantje, ver weg van het Brugse massatoerisme is hier altijd welkom in Male. We gaan het zeker proberen. Guido.
Herman Duynslaeger
Geschreven op 2023-08-04 18:46:32
Heel goed nieuws om te lezen. Ik heb er een jaar of vier geleden mijn mama zaliger er getrakteerd voor haar 75ste verjaardag en het was toen al heel lekker en vooral gezellig. Ik wens de nieuwe zaakvoerder alvast veel succes. Herman Duynslaeger

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.