Home > Martha Hondeghem uit Passendale heeft zopas de kaap van 100 lentes bereikt

Martha Hondeghem uit Passendale heeft zopas de kaap van 100 lentes bereikt

Geschreven op 9 juli 2024 om 15:43 door Mario De Wilde

Gisteren vierde Martha Hondeghem een bijzondere mijlpaal in haar uitzonderlijk lang leven: haar 100ste verjaardag! Wat een zeldzaam voorrecht om zo’n lange en rijke reis door het leven te maken.
Exact 100 jaar geleden geboren. De zomer van 1924. Ook toen waren er Olympische Spelen in Parijs. Verder was het eerder een rustig jaar 1924. Zette dat zich af alle baby’s die geboren werden dat jaar? Het geldt alvast voor Martha als de rust zelve. Nochtans kan het niet anders dan dat ze best wat spannende periodes heeft meegemaakt. 16 jaar zijn als de oorlog uit breekt. Actief zijn in de landbouwsector die afhankelijk is van het weer dat zo onvoorspelbaar is. Een gezin waar je met zes opgroeide in totaal andere tijden dan vandaag. Luxe lag veraf maar gelukkig zijn met kleine dingen des levens wellicht dichtbij.

Martha heeft de opkomst van de TV meegemaakt, een telefoon hing nog aan een draad en een wasmachine, strijkijzer en stofzuiger waren zeker ook welkom in het gezin dat ze stichtte met wijlen man Maurice. Haar gezin met drie kinderen weerhield ze er niet van om veel te werken en toch in alle rust te genieten. Eens gaan wandelen, breien, haken, kaarten en eens met pensioen was ze lid van Okra en ook meer tijd om TV te kijken.

Directeur Peter Reynaert van Zorgcentrum Sint-Jozef vzw in Zonnebeke: “Het kan niet anders dat uw eeuw er één is vol ervaringen, herinneringen en wijsheid. Je hebt de wereld zien veranderen op manieren die de meesten van ons alleen uit geschiedenisboeken kennen. Het slechte nieuws van oorlogen, de eerste man op de maan, de eerste computers, de GSM’s… enkele voorbeelden van nieuwe technologieën tot ingrijpende maatschappelijke veranderingen, je hebt het allemaal meegemaakt en je bleef op jou manier veerkrachtig en vol hoop bij tegenslagen gesteund door uw geloof. Wij maakten kennis met jou in ons Centrum voor Dagverzorging De Companie waar je kwam in maart 2016. Toen het thuis te moeilijk werd kwam je naar de Vlasbloeme waar je intussen 7 jaar verblijft. We leerden je beter en beter kennen. Je vertoeft veel in de leefruimte en we verschieten zelfs niet meer van jou niesbuien die tot in ’t Forum te horen zijn. Gisteren en vandaag op deze bijzondere dag willen we je graag eren en vieren. Je treedt toe tot de club van 2920 100 jarigen van de meer dan 11.000.000 Belgen. Het blijft dus uitzonderlijk.We zien dat je op jou stille manier geniet van uw verjaardag. We wensen jou dan ook samen met uw familie nog veel mooie dagen, maanden en jaren in goede gezondheid. We weten dat je niet graag alleen bent en hopen dan ook dat wij met gans onze groep medewerkers jou een mooie levensherfst mogen bezorgen.”

3 reacties

Kindt Ronny
Geschreven op 2024-07-12 08:42:22
Proficiat Martha . Waar is de tijd
Depoorter Geert Desnouck Rita
Geschreven op 2024-07-11 12:28:45
Proficiat Martha 🥳🥳
Depoorter Willy
Geschreven op 2024-07-11 08:52:32
Proficiat Martha met je 100 lentes Ik ben ook van geboorte van passendale en heb je ook gekent rond de kazakke in die tijd ik wens je nog een hoop lentes erbij grtjs

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.