Home > Marnixring De Blinckaert uit Knokke-Heist biedt ‘De Sprekende Muur’ aan

Marnixring De Blinckaert uit Knokke-Heist biedt ‘De Sprekende Muur’ aan

Geschreven op 15 december 2022 om 10:02 door Mario De Wilde

Marnixring De Blinckaert uit Knokke-Heist wenst de leerkrachten van onze regio te ondersteunen in hun opdracht bij de kleuters. Daarom biedt deze serviceclub hen ‘De Sprekende Muur’ aan. Via dit educatief bord wordt er sterk ingezet op de taalontwikkeling van onze allerkleinsten. De Sprekende muur bestaat uit een aantal vakken waar verschillende woorden of situaties kunnen uitgebeeld worden. Door op de knop bij de afbeelding te drukken, kan de kleuter het bijhorende woord ook horen. De afbeeldingen alsook de woorden kunnen vrij door de leerkrachten aangepast worden.

“Omdat taalarmoede ook kansarmoede is, én omdat het bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur één van de pijlers is van de Marnixring, is het voor ons dan ook bijzonder nuttig om spreekwoordelijk de 2 vliegen in één klap te slaan. We hopen dat de kleuters met dit intuïtief hulpmiddel op een speelse manier het Nederlands snel en goed onder de knie krijgen.” zegt voorzitter Rudi Verheecke.

“Het is essentieel dat de kinderen de taal meester zijn, willen ze vlot meekunnen in de latere leerjaren maar ook buiten het onderwijs.” Dankzij een bijzonder inspanning van de verdeler B-Bot.nl is de Marnixring De Blinckaert er in geslaagd 50 kleuterklassen en een veelvoud van kleuters hiermee gelukkig te maken.

Wie is “Marnixring De Blinckaert Knokke-Heist”?  
Marnixring De Blinckaert maakt deel uit van de internationale serviceclub Marnixring met afdelingen in Vlaanderen en Nederland. De club telt 55 afdelingen en heeft meer dan 1200 leden. Het doel van de Marnixring is het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur. Belangrijke acties die de ring in Knokke-Heist onderneemt om dit doel te ondersteunen zijn het jaarlijks organiseren van een jeugdpoëziewedstrijd, het uitreiken van De Blinckaertprijs aan iemand uit de regio die zich verdienstelijk maakte voor de Nederlandse taal en cultuur; evenals het inzetten van het Blinckaertfonds ten voordele van jonge, veelbelovende leerlingen en studenten aan een kunstacademie in de regio om zo hun talent verder te ontwikkelen. Meer info over de Marnixring en Marnixring De Blinckaert is terug te vinden op www.marnixringknokkeheist.be of via secretaris Danny Bossaert (danny.bossaert@telenet.be ).

Foto: Uitreiking van Sprekende Muur in VBS De Driemaster (Schoolgemeenschap Saeftinghe) in de 3de kleuterklas van juf Ann Cherlet. Op de foto vlnr  
Achteraan: Jean-Marie Van Mullem, lid Marnixring; Guy Morel, lid Marnixring, Rudi Verheecke, voorzitter Marnixring; Christopher Beausaert, directeur VBS De Driemaster  

Vooraan: enkele kleuters en Juf Ann Cherlet met “de sprekende muur” 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.