Home > Marieke Blomme zwemt morgen onze kust af voor het goede doel

Marieke Blomme zwemt morgen onze kust af voor het goede doel

Geschreven op 17 augustus 2021 om 10:04 door Mario De Wilde

Morgen,  woensdag 18 augustus, is het zover en doet sportcoach Marieke Blomme (40 jaar) een gooi naar het wereldrecord. De Belgian Coast Swim… 67 km zwemmen… van De Panne tot Knokke, non-stop in 18 uur staat op het ‘menu’. Het huidige record staat op 23 uur 19minuten en 58 seconden. De recordpoging is bedoeld om de aandacht te vestigen op gelijke kansen in de sport voor iedereen. De Belgian Coast Swim is een fundraiser voor: The Homestretch Foundation (een organisatie die gaat voor gelijke kansen voor vrouwen in sport) en Snowbility (een vzw die wintersporten mogelijk maakt voor mensen met een fysieke beperking).

Elke donatie wordt integraal aan de vzw’s geschonken, de verdere kosten voor dit avontuur draagt Marieke Blomme zelf. De start is in De Panne op woensdag 18 augustus om 7u24 ’s morgens. Om 23u40 staat de aankomst in Knokke-Heist gepland, als de weersomstandigheden mee zitten. De timing voor morgen woensdag (zie kaderstukje)

Deze timing is een optimistische en theoretische planning. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de vermoeidheid kan dit uitlopen. Via social media zullen steeds updates gepost worden waar ze zich juist bevindt:

Facebook: www.facebook.com/marieke.blomme

Instagram: www.instagram.com/mariekeblomme
Kom Marieke gerust langs de kust aanmoedigen op woensdag 18 augustus!

Doneren kan nog via https://crowdselling.eu/mariekemovesforlife

Alle hulp, support en alle donaties worden heel erg geapprecieerd!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.