Margaux Balemans tot Young Sommelier Award of Excellence bekroond in Brugge
Tijdens de Algemene Vergadering van de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) van afgelopen zondag in Hotel Weinebrugge te Brugge is de Young Sommelier Award of Excellence (YSAE) uitgereikt aan Margaux Balemans. Met Margaux Balemans plaatst de VVS jong vrouwelijk talent in de kijker. Deze 23ste Young Sommelier Award of Excellence gaat naar een verdienstelijke, jonge sommelier die het beroep op een bijzonder positieve manier in de kijker brengt. Deze award is een stimulans en een motivator voor elke jonge sommelier.
Dit jaar is de eer voor de 23-jarige Margaux Balemans, die recent tweede werd op de wedstrijd Best Sommelier of Belgium. In 2020 werd ze ook al Best Junior Sommelier of Belgium.
Naast haar opleiding Butler, Event Organisator en Sommelier, bij hotelschool Ter Groene Poorte, heeft Margaux ook een WSET 3 certificaat en is ze op weg om haar Diploma WSET 4 te behalen.
Op haar cv als sommelier prijken namen als Wout Bru, Seppe Nobels, Stéphane Buyens en Nick Bril. Vandaag is ze de hoofdsommelier van restaurant “Le Sanglier des Ardennes” in Durbuy. Deze award komt met een kristallen trofee, dank aan Meyhui Home & Table, een oorkonde en een 4-daagse studiereis naar Roussillon. De prijs werd uitgereikt door Laetitia Mathieu van het Institut Régional de Sommellierie (IRS) uit Thuir-Roussilon, waarmee de VVS sinds kort een partnerschap heeft.
De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) is een beroepsvereniging en een ontmoetingspunt voor iedereen met een diploma sommelier. Met maandelijkse degustaties en de jaarlijkse Verkiezing Beste Belgische Wijn is er een leerzame en goedgevulde agenda.