Home > Mare, Loes, Flor en Jenne: maak kennis met de vier Knokse Cattoortjes-redders

Mare, Loes, Flor en Jenne: maak kennis met de vier Knokse Cattoortjes-redders

Geschreven op 9 augustus 2021 om 16:50 door Mario De Wilde

Mare, Loes, Flor en Jenne, de vier kinderen van Wim Cattoor en Ingrid Boydens uit Duinbergen zijn deze zomer allemaal strandredder in onze badplaats. Het lijkt speciaal maar Mare relativeert tijdens het interview met Stefaan Struyve op Radio 2 West-Vlaanderen: “We wonen aan zee en onze ouders hebben ons vroeger naar de zwemclub gestuurd. Dan word je bijna vanzelf strandredder”.

Mare is de oudste van de vier strandredders van de familie Cattoor. “Ik ben ermee begonnen. En als je aan de kust woont, is strandredder de mooiste vakantiejob die je kan hebben. Dus ja, het is allemaal mijn schuld”, lacht ze.

Redders Cattoor
Tussen de broers en zussen leeft er een gezonde competitiegeest. Jenne pocht ermee dat hij redder staat op de grootste zwemzone van Knokke-Heist. Maar Flor vindt zichzelf dan weer de beste redder van het gezin. “Grapje! We houden het beleefd maar elkaar wat plagen is altijd goed voor de groepssfeer.” Mare wijst erop dat zij de redder met de meeste ervaring is. Loes kon zich jammer genoeg niet verdedigen want zij was op het moment van het interview op kamp.

Het is niet dat er thuis bij de familie Cattoor het hele jaar door over strandredders gepraat wordt. “Nee”, zegt Mare, “aan de kersttafel gaat het daar niet over. Maar in de zomer staat wel alles in het teken van de redders. Dan hangt er thuis een planning uit met de werktijden van iedereen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.