Home > Marc Dekervel op pensioen, Delphine Lemahieu nieuwe directeur wzc Ter Linden in Veurne

Marc Dekervel op pensioen, Delphine Lemahieu nieuwe directeur wzc Ter Linden in Veurne

Geschreven op 8 mei 2020 om 09:57 door Mario De Wilde

Deze week is Delphine Lemahieu gestart als nieuwe directeur van woonzorgcentrum Ter Linden. Het is een behoorlijk uitdagende start, middenin volle coronacrisis. Directeur Zorgcentrum Marc Dekervel gaat dan weer op pensioen, na een carrière van 40 jaar bij OCMW Veurne. Marc Dekervel startte in 1981 als ontvanger bij OCMW Veurne, in 1993 werd hij OCMW-secretaris en, sinds de inkanteling van het OCMW met het stadsbestuur in 2018, Directeur Zorgcentrum. Onder zijn hoede zijn de Sociale Dienst, woonzorgcentrum Ter Linden, Dienstencentrum De Zonnebloem en bijzondere jeugdzorg Zonnewende uitgegroeid tot performante diensten.

“In die 40 jaar heb ik natuurlijk veel zien evolueren. Toen ik 1981 als ontvanger aan de slag ging, moesten wij ons behelpen met het zogenaamde doorschrijfsysteem. Hierbij moesten we in één handeling, handgeschreven met behulp van carbonpapier, de uitgaven en ontvangsten tegelijk zowel in het kasdagboek als in het grootboek registreren. De wedden van het administratief personeel en het midden- en hoger kader werden steevast in klinkende munt uitbetaald. Je moest constant geconcentreerd zijn om bij het tellen geen fouten te maken. Toch hebben wij, ook onder stimulans van boekhouder Johan Deschrijver, al heel de vlug de moderne informaticasystemen onder de arm genomen. Ik ben nog altijd fier dat wij in die tijd door het informaticabedrijf werkelijk als pioniers werden aanschouwd en gretig konden participeren aan de ontwikkeling van de informaticatoepassingen.”

“Ik heb geleerd dat de vele diensten en voorzieningen die OCMW Veurne rijk is, er niet zomaar zijn gekomen. Zij zijn het gevolg van veel doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en betrokkenheid van de beleidsmensen en van de medewerkers, over de tijden heen. Er is het geloof in de kracht van een goed gedifferentieerd sociaal beleid ten behoeve van de zwaksten in onze lokale samenleving. Als een trouwe compagnon de route hebben de medewerkers mij vergezeld en hebben samen een stukje OCMW-verhaal geschreven. Ik was bevoorrecht op hun deskundigheid en sociale ingesteldheid een beroep te kunnen doen.”

Voor Marc zit het avontuur er op, maar voor Delphine Lemahieu begint die pas. Delphine is 28 jaar en woont in Wervik. Ze behaalde een master in de psychologie (theoretische en experimentele psychologie). Delphine startte haar carrière als research executive in het marktonderzoeksbedrijf Ipsos in Gent en maakt in 2017 de switch naar Triamant in Geluwe als leefcoach, waar ze in 2018 de operationele leiding overnam. Deze week start ze dus aan een nieuw hoofdstuk, door aan de slag te gaan als directeur van woonzorgcentrum Ter Linden. De coronaperiode zorgt voor een uitdagend begin! “De corona uitbraak zorgt natuurlijk voor gevoelens van angst, onzekerheid en stress. Het is een algemeen gegeven die al onze levens momenteel overwoekerd. Maar door de correcte toepassing van de  veiligheidsmaatregelen en focus op het onderhoud van het psychosociaal welbevinden, de fysieke gezondheid en de zorg voor elkaar ben ik er zeker van dat we deze periode goed kunnen doorkomen”, laat Delphine ons weten.

“Ik ambieer om verder te werken aan deze warme buurt, waar kwaliteit van leven en aandacht voor de noden van zowel bewoners, hun omgeving en de medewerkers centraal staan. Binnen de ouderenzorg zien we een duidelijke transitie optreden naar zorg op maat. Op lange termijn zie ik een wijzigingen in het dienstverleningsaanbod waarbij de rol  van het dienstencentrum zeer belangrijk zal zijn, alsook de uitwerking van centrale zorgpunten waarop een geïntegreerde wijze info kan verschaft worden ten aanzien van alle  zorgvragen.” Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Ik ben Marc dankbaar voor de jarenlange zorg voor het sociaal beleid van de stad. Persoonlijk kreeg ik heel wat ondersteuning van Marc toen ik begon als schepen van Welzijn en als voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Nu zijn we klaar voor een nieuw hoofdstuk. Ik kijk uit naar de samenwerking met Delphine. We gaan bruggen bouwen om de noodzakelijke zorg voor de bewoners van woonzorgcentrum Ter Linden te verzekeren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.