Home > Mantelzorgers Eerstelijnszone WE40 uit Zedelgem, Beernem, Oostkamp en Jabbeke gevierd

Mantelzorgers Eerstelijnszone WE40 uit Zedelgem, Beernem, Oostkamp en Jabbeke gevierd

Geschreven op 13 juni 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Gisteren ging het persmoment van ‘De week van de mantelzorg’ van Eerstelijnszone WE40 door. Het persmoment werd geopend door Bieke Uyttenhove die iedereen verwelkomde. Coördinator Michelle Roels lichtte toe waarom mantelzorgers onmisbaar zijn in onze samenleving, waar ze tegenaan lopen en hoe de eerstelijnszone hierin ondersteunt samen met alle partners. De mantelzorgbrochure, een behapbaar en concreet document om mantelzorgers wegwijs te maken in de ondersteuning, werd eveneens voorgesteld.

Griet Depraetere, mantelzorger van haar 22-jarige dochter met een beperking bracht een mooie getuigenis. “Op het moment dat je – al dan niet plots – mantelzorger wordt, komt er heel wat op je af, en dit op heel wat domeinen: de zorg voor de persoon zelf, maar ook voor de andere gezinsleden, je werk… Hierin je weg vinden is niet evident. Soms word je overspoeld door informatie, maar soms kom je ook pas jaren later te weten dat er een bepaalde ondersteuning bestaat. De mantelzorgbrochure brengt hierin overzicht. Ik ben blij dat door de week van de mantelzorg mantelzorgers gewaardeerd en erkend worden voor hun inzet. Alle kleine beetjes helpen om een hart onder de riem te steken”.
Burgemeester Jan de Keyser (Oostkamp), burgemeester Annick Vermeulen (Zedelgem) en schepen Vicky Reynaert (Beernem) loofden op hun beurt de mantelzorgers voor hun onschatbare inzet voor hun naasten. “Mantelzorgers zijn de helden van de zorg. Dag en nacht staan ze paraat om te ondersteunen waar nodig. Het is fijn dat we met de partners dit initiatief kunnen waarmaken.”

Op 23 juni 2023 is het dag van de mantelzorg. Eerstelijnszone WE40 (regio Beernem, Oostkamp, Zedelgem en Jabbeke) slaat de handen in elkaar met de lokale besturen, de zorg- en welzijnspartners en Logo Brugge – Oostende om tijdens die week mantelzorgers in de watten te leggen. In elke gemeente wordt er een activiteit aangeboden. Op die manier willen we tonen hoezeer wij hen waarderen. Mantelzorgers zijn onmisbaar!

Foto aan links naar rechts Bieke Uyttenhove, voorzitter Eerstelijnszone WE40, Eva Roets, coördinator LDC Oostkamp, Michelle Roels, coördinator Eerstelijnszone WE40, Sebastian Vande Ginste, schepen sociale zaken Oostkamp, Vicky Reynaert, schepen sociaal beleid Beernem, Charlotte Hoeman, intergemeentelijke preventiewerker WE40, Griet Depraetere, mantelzorger en bestuurslid eerstelijnszone WE40, Katelijne Coppejans, coördinator LDC Curando Beernem, Ellen Goes, schepen sociale zaken Zedelgem, Annick Vermeulen, burgemeester Zedelgem en Jan de Keyser, burgemeester Oostkamp.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.