Home > Mandel United promoveert als vierde West-Vlaamse ploeg naar eerste nationale

Mandel United promoveert als vierde West-Vlaamse ploeg naar eerste nationale

Geschreven op 6 augustus 2020 om 08:34 door Mario De Wilde

Mandel United kreeg gisteravond het formele bericht van de officiële voetbalinstanties dat het volgend seizoen naar eerste nationale promoveert. Mandel United eindigde vorig seizoen na 24 speeldagen op de tweede plaats in amateur 2A. Door het behaalde aantal punten en overwinningen was het daardoor de beste tweede met een licentie van alle tweede amateurclubs.

De club haalde zijn licentie voor eerste amateur, nu eerste nationale, voor het derde seizoen op rij in eerste zit binnen. Toevallig eindigde het ook telkens op de tweede plaats in de rangschikking. De voorbije twee jaren kon het de eindronde niet winnen en dit seizoen werd er door de covid-19 perikelen logischerwijze geen eindronde betwist. De West-Vlaamse ploeg heeft dus in principe de promotie niet sportief bereikt maar zullen het geschenk – door de vele licentieperikelen en betwistingen – niet laten liggen.

De voorbije maanden heeft de club natuurlijk flinke financiële schade geleden zoals zo vele amateurclubs. Ook nu werd de voorbereiding door de recente politieke beslissingen on hold gezet. In principe mogen ze als jonge nieuwe eerste nationaler vanaf nu opnieuw oefenwedstrijden spelen. De eerste doelstelling van de club blijft echter de toekomst van de club verzekeren en financieel proberen te overleven in deze ongelofelijke Corona tijden waar er sinds maart geen inkomsten meer zijn en er uiteraard ook bij onze sponsors wordt gesaneerd door de huidige economische situatie. Daar komt nu een nieuwe doelstelling bij: proberen de redding te bewerkstelligen in eerste nationale in 2020-2021.

Dit zal in principe gebeuren met de huidige kern die eigenlijk al uit flink wat spelers bestaat met ervaring op het niveau van eerste amateur. In de komende dagen wordt er een plan opgesteld die de continuïteit van onze club moet garanderen, in de eerste plaats voor de uitstekende jeugdwerking van onze club. Door creatief hard werken zullen we er alles aan doen om onze behaalde status te consolideren, met als belangrijkste basis de sterke en krachtige jeugdwerking. Mandel United sluit zich aan bij het standpunt van de verschillende amateurclubs en wil enkel de competitie aanvatten als dat met publiek kan, in min of meer normale omstandigheden. Verder betreurt Mandel United ook de weinig respectvolle houding van de Pro League ten opzichte van het amateurvoetbal, zowel financieel als inhoudelijk. We betreuren bijvoorbeeld dat er door de profclubs geen time slot kan worden vrijgehouden voor de competitiewedstrijden in het amateurvoetbal.

Mandel United zal nog een tandje bijsteken met het sterke team aan beleidsmensen, de onvoorwaardelijke steun van onze vrijwilligers, onze sponsors van groot tot klein die onze club blijven steunen, de inhoudelijke support van onze stad Izegem en alle trainers, begeleiders en spelers van jong tot oud. De slogan blijft onverminderd #oesjeun #goestehn en vanaf nu nog een beetje meer #goazegevn!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.