Home > MamaStart deelde papieren strandbloemen uit op de Brugse zaterdagmarkt

MamaStart deelde papieren strandbloemen uit op de Brugse zaterdagmarkt

Geschreven op 16 mei 2023 om 08:15 door Mario De Wilde

Tijdens de Brugse zaterdagmarkt ontvingen tal van mama’s een papieren (strand)bloem. De actie werd georganiseerd in het kader van Moederdag (zondag 14 mei) en was een initiatief van vzw MamaStart, dat kwetsbare gezinnen ondersteunt met kinder- en babyspullen.

Nele Lombaerts, voorzitster MamaStart: “Onze organisatie ontvangt het hele jaar door materiaal dat we op onze beurt doorgeven aan gezinnen in nood. In aanloop naar Moederdag doen we graag iets terug, vandaar deze symbolische actie. Mama’s die passeren op de zaterdagmarkt, krijgen een strandbloem in papier cadeau. Zo brengen we een glimlach op hun gezicht en komen mensen te weten wie we zijn. Een initiatief als MamaStart is en blijft nodig, zeker voor gezinnen met jonge kinderen die door omstandigheden een minder goede financiële start maken.” Meer dan 100 papieren bloemen werden zaterdag uitgedeeld. Een groep moeders en kinderen had de kleurige kunstwerkjes eind april gemaakt tijdens een workshop. Schepenen Mieke Hoste en Pablo Annys hielpen mee tijdens het uitdelen van de bloemen.

Schepen Pablo Annys: “Met deze kleine attentie brengen we kleur in het straatbeeld en zeggen we ‘dank u’ aan alle moeders, ook de meest kwetsbare. We weten dat het armoedecijfer in een centrumstad als Brugge jaar na jaar stijgt. Initiatieven zoals MamaStart ondersteunen kinderen in kwetsbare opvoedingscontext op een laagdrempelige manier, zodat ze evenwaardige kansen als hun leeftijdgenootjes krijgen. Zonder de materiële en financiële steun van particulieren zou dit onmogelijk zijn. Met deze uitdeelactie bedanken we iedereen voor de spontane hulp en schenkingen.”

“MamaStart kan niet blijven bestaan zonder de steun van vele mensen. Naast het materiaal en de vrijwilligers hebben we ook nood aan financiële ondersteuning. Alle informatie over hoe je ons een financieel duwtje in de rug kunt geven is te vinden op onze website www.mamastart.be of onze facebookpagina“ besluit Nele Lombaerts.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.