Home > ‘Male waar wij wonen’ uit Sint-Kruis bijzonder blij met drie splinternieuwe partytenten

‘Male waar wij wonen’ uit Sint-Kruis bijzonder blij met drie splinternieuwe partytenten

Geschreven op 22 september 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

‘Male waar wij wonen’ uit Sint-Kruis bij Brugge organiseerde gisteravond een korte maar sfeerrijke persconferentie in Ontmoetingscentrum Sconeveld aan het Peellaertplein. Daar was alweer een pak volk op afgekomen en er vielen traditioneel weer een aantal primeurs te rapen. Voornaamste bedoeling was om de drie prachtige tenten t.w.v. 3.000 voor te stellen. Die kwamen gisteren al goed van pas, niet voor de zon maar voor de druilerige regen. Voorzitter Carlos De Rock wilde bij aanvang van de ontmoeting vooral CERA bedanken om hun steun aan Male waar wij wonen. Ze schonken immers de drie splinternieuwe tenten twv € 3000. Wim Ingels van CERA was trouwens gisteren eveneens aanwezig, net zoals burgemeester Dirk De fauw en schepenen Nico Blontrock, Minou Esquenet, Pieter Marechal en Pablo Annys, peter van het project Mattias Dessein, regionaal bestuurder Wilfried Dermul en de vele vrijwilligers van ‘Male waar wij wonen’.

“Ik kan niet anders dan dankbaar en blij zijn met zoveel enthousiaste vrijwilligers die dit bestuur al ruim 45 jaar levendig houden. Ze doen het nog steeds geheel belangloos en gratis. Dat is tegenwoordig meer uitzondering dan regel. Ook de samenwerking met BC Sconevelde, de Brugse Buurten Borrel, het kerkbestuur en het stadsbestuur wil ik hier ook nog eens onderstrepen. We zijn blij dat we over deze mooie polyvalante ontmoetingszaal mogen beschikken en dat we op die manier mensen met elkaar kunnen binden. Op die manier dragen we ons steentje bij tegen de eenzaamheid van velen”, aldus voorzitter Carlos De Rock in zijn betoog.

Meteen werd er al vooruitgeblikt naar het najaar en het einde van het jaar. Lisa del Bo en Bart Herman komen als echte Vlaamse iconen het kerstconcert opfleuren en het loopt nu al storm naar de kaarten toe. Dit wordt ook 36ste (!) kerstconcert en gaat op vrijdag 15 december door in de kerk van Male. Ook te noteren: op zondag 21 januari 2024 is er de herdenkingsviering van de overleden vrienden van ‘Male waar wij wonen’ en de nieuwjaarsreceptie.

 

3 reacties

Bénédicte Houtteman
Geschreven op 2023-09-27 06:22:28
Proficiat lieve Carlos De Rock voor alweer een mooi initiatief !! Ook een mooie Speech van beiden. En ja er gebeurt veel in Male. Naast de zomer en winter activiteiten zijn er ook bijeenkomsten voor mensen in eenzaamheid of kansarmen. Ook dank aan CERA voor het mooie bedrag zij doneerde voor de tenten !!
Johan Vandenbroucke
Geschreven op 2023-09-24 08:34:36
de kers op de taart, dit sfeervol moment heel knap weergegeven, Dankjewel redactie!
Carlos De ROCK
Geschreven op 2023-09-23 14:08:57
Wat een PRACHT van een reportage 😍👍 Proficiat 👍👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.