Home > Made in Knokke; dit zijn de elektrische mini shuttlebussen van de toekomst

Made in Knokke; dit zijn de elektrische mini shuttlebussen van de toekomst

Geschreven op 9 september 2021 om 09:11 door Mario De Wilde

Er wordt de laatste jaren steeds harder nagedacht over milieuvriendelijk personenvervoer. Diesels, benzines, LPG’s en aardgasauto’s: ze hebben allemaal een enorme impact op het milieu. Nu zet het met Distrimob uit Knokke-Heist nog enkele stappen verder. Doel: wendbare, comfortabele en geluidloze e-shuttlebussen, met of zonder personeel aan steden en gemeenten, aanbieden.

Distrimob is gespecialiseerd in elektrisch vervoer op maat. Met slimme en innovatieve oplossingen geven ze vorm aan de mobiliteit van morgen. regio’s rijdt nu al een blitse en moderne vloot van elektrische bussen. De tijd dat een milieuvriendelijke bus er meer uitzag als een overdekte step lijkt duidelijk passé. En de toekomst oogt nog mooier. De brandstof die door onze auto’s gebruikt wordt, veroorzaakt een enorme luchtvervuiling. Diezelfde auto uit de drukke binnensteden halen, is doorgaans de grootste bekommernis van gemeenten en stadsbesturen. En dus zijn e-shuttlebussen voor korte en middenlange afstanden ideaal.
Personaliseren à gogo
Door het gekende corona en het collectieve huisarrest van de consument wordt die steeds meer gedwongen op te shoppen en te reizen in de eigen regio. Distrimob werd/wordt de voorbije jaren overstelpt met vragen om aan stadsdiensten en privébedrijven e-shuttlebussen te leveren. In alle stilte werd de internationale markt geanalyseerd en het resultaat is er nu: het concept van milieuvriendelijke shuttlebussen. Ze rijden al met veelsucces in Leuven, Kinrooi, Knokke-Heist en op toertochten in Zeeland. Ze zijn klein, wendbaar en honderd procent elektrisch waardoor ze meehelpen om de lucht in de binnenstad zuiver te houden. Grote randparking kunnen op die manier ook weer optimaler gebruikt worden. Naar kleur toe of beschildering kan alles gepersonaliseerd worden. Vervoer op maat, zoals dat heet! Het toont de à la carte en individuele slagkracht van het West-Vlaamse bedrijf met de grootste stock mini elektrische shuttle- en shoppingbussen in de Benelux.
100% coronaveilig
Nee, coronaveiliger kan je echt niet ‘bussen’. Iedereen aan boord van de open of halfopen bus zit comfortabel in z’n eigen bubbel, elke passagier heeft z’n eigen deur om in en uit te stappen en sinds kort heeft Distrimob ook een toegevoegde meerwaarde in de vorm van een app aan de busjes toegevoegd. Deze Distrimob App geeft gebruikers realtime informatie over de locatie en de route van de e-shuttlebussen. Reizigers hebben de mogelijkheid om op elk moment te checken waar hun e-bus zich op dat moment bevindt. Zo weten ze perfect hoeveel tijd hen nog rest om de halte te bereiken. Bovendien kunnen ze op de kaart ook zien waar de dichtstbijzijnde halte is. Ouders kunnen bijv. ook van thuis zien wanneer de shuttle van hun kind aankomt of vertrekt. Als aanbieder van de shuttledienst kan je bovendien events en bezienswaardigheden langs de route in de kijker zetten. Het is een krachtige en toegankelijke app die het leven van de reiziger nog makkelijker maakt. Met de komst van de nieuwe vloot e-shuttlebussen bewijst Distrimob haar slim en zakelijk opportunisme. Het komt bovendien de leefbaarheid van onze steden én onze gezondheid in een beter perspectief. Alleen daarom verdient het alle lof.

Distrimob BV: web www.distrimob.be. mail: adm@distrimob.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.