Home > Maatwerkbedrijf Mobiel uit Kortrijk schenkt samen met Roads To Movement 10 fietsen weg

Maatwerkbedrijf Mobiel uit Kortrijk schenkt samen met Roads To Movement 10 fietsen weg

Geschreven op 6 april 2023 om 07:50 door Mario De Wilde

Maatwerkbedrijf Mobiel uit Kortrijk schenkt samen met Roads To Movement 10 fietsen aan de vzw Ajko uit Kortrijk, een werking voor kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. Dankzij de fietsen worden de jongeren meer mobiel en kunnen ze bijvoorbeeld deelnemen aan Buurtsport. De fietsen die Ajko krijgt, zijn zogenaamde weesfietsen: fietsen die geen eigenaar meer hebben. Mobiel maakte de rijwielen opnieuw rijklaar en rustte ze uit met een degelijk fietsslot. Door te kiezen voor weesfietsen krijgt het project ook een circulair karakter.
Voor de materiële kost kon Mobiel rekenen op Roads to Movement, een initiatief van Niels Weltens en Stefanie Van Broeck uit Gent.
Bijzondere huwelijksreis
Bijna een jaar geleden verkochten zij hun inboedel en vertrokken ze met enkel hun fiets en een tentje voor een huwelijksreis van onbepaalde duur.
Intussen zijn ze na 10.000 km en passages in Ijsland en Amerika terug in België beland. Ze mochten onderweg zoveel warmte en gastvrijheid ervaren, dat ze nu iets terugdoen. “Want voor zoveel mensen is een fiets niet vanzelfsprekend. De gastvrijheid die we onderweg meemaken, is zó groot dat we graag iets terugdoen. Voor ons zijn fietsen vanzelfsprekend, maar voor veel anderen jammer genoeg niet. Er zijn mensen die geen geld hebben voor een fiets en er zijn kinderen die niet het geluk hebben dat hun ouders hen leren fietsen” zeggen de Vlaamse wereldreizigers Niels en Stefanie.
Tweede kans voor fietsen en mensen
Via een crowd funding zamelden ze voor hun project Roads to Movement 1.000 euro in, die Mobiel dus gebruikte om de weesfietsen te herstellen.”De kost aan wisselstukken en uurlonen is hoger dan het ingezamelde bedrag, maar deze extra kost nemen wij graag ten laste’, verduidelijkt Filip Snauwaert, coördinator bij Mobiel.
Mobiel koos als maatwerkbedrijf ook bewust om aan dit project mee te werken. “Bij ons werken mensen die anders heel moeilijk of niet aan de bak komen. We beseffen dus hoe belangrijk het is om (vervoers)armoede tegen te gaan. Bovendien geven we naast onze mensen ook de fietsen een tweede kans.”
Fietsen voor buurtsport
De fietsen worden geschonken aan vzw Ajko. Een Kortrijkse Jeugdwelzijnswerking die helemaal gaat voor persoonlijke en maatschappelijke inclusie, emancipatie en participatie van álle kinderen en jongeren.
Dat doen ze onder andere via Buurtsport waarbij ze de stad rondtrekken om sportactiviteiten voor kinderen en jongeren te organiseren. Stijn Verbeeck van Buurtsport: “Onze animatoren en jongeren zijn vaak niet mobiel en fietsen uitlenen is niet zo evident. De fietsen zijn dus heel erg welkom en zullen goed gebruikt worden om activiteiten en uitstappen te organiseren.”
Foto: Mobiel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.