Home > Maar liefst 172 deelnemers voor Oostende Fonkelt

Maar liefst 172 deelnemers voor Oostende Fonkelt

Geschreven op 17 december 2021 om 14:36 door Mario De Wilde

Zopas is de eerste editie van ‘Oostende Fonkelt’ gestart. Voor deze gloednieuwe kerstversieringswedstrijd schreven maar liefst 172 deelnemers in. Alle Oostendenaars kunnen de kerstversiering van de deelnemers gaan bewonderen en stemmen op hun favorieten. 114 daarvan zijn Oostendenaars die hun voortuin, balkon, gevel, deur, ramen of zelfs hun boot op een originele manier versieren. Daarnaast schreven ook 58 Oostendse ondernemers in: bedrijven of handelaars die hun zaak of etalage ook volledig in een gezellige eindejaarssfeer onderdompelen. De eerste editie van ‘Oostende Fonkelt’ is met 172 kandidaten meteen een schot in de roos. Met deze wedstrijd maken we onze stad nog gezelliger in de eindejaarsperiode. We nodigen iedereen uit om een ‘fonkelplannetje’ te downloaden of op te halen en een stem uit te brengen.

Stem voor 25 december en win een kerstcadeautje

De deelnemers steken hun kerstversiering en/of -verlichting elke dag aan tussen 17.00 en 21.00 uur en dat vanaf vandaag (vrijdag 10 december) tot en met zondag 2 januari. In die periode kan iedereen dus ook op stap om op eigen houtje de versiering in de eigen wijk en over de hele stad te ontdekken. Stemmen voor je favorieten kan online.

Bovendien is er een leuke extra voorzien voor de vroege vogels die vóór 25 december hun stem uitbrengen. Zij maken namelijk kans op een uniek kerstcadeautje van Stad Oostende, dat wordt verloot onder die stemmers.

Oostendenaars die geen toegang hebben tot internet, maar wel hun stem willen uitbrengen, kunnen daarvoor telkens terecht in het ontmoetingscentrum van de wijk waarvoor ze willen stemmen.

‘Fonkelplannetjes’ om alle inzendingen te ontdekken
Om een goed doordachte stem uit te brengen, moet je uiteraard eerst alle deelnemers per wijk gezien hebben. Je kan daarom een ‘fonkelplannetje’ afhalen in de ontmoetingscentra, bij Toerisme Oostende, de Bibliotheek of in het Stadhuis. Een ‘fonkelplannetje’ geeft een overzicht per wijk van alle deelnemende buurtbewoners én handelaars.

Je kan alle fonkelplannetjes ook online downloaden en er is ook een handig Google Maps-kaartje om via je smartphone te checken waar het ‘fonkelt’ in Oostende. Op die manier kan je zelf beslissen hoe en wanneer je de inzendingen gaat bewonderen: een winterse wandeling met vrienden of familie of tussendoor tijdens het shoppen van je eindejaarsgeschenkjes bij de lokale handelaars.

Ook de Oostendse handelaars en ondernemers werken graag mee om onze stad in een lichtbad te dompelen en op die manier ook hun eigen zaak in de kijker te zetten. Zo zijn onze ondernemers ook lichtpuntjes in aanslepende donkere tijden.

Winnaars per wijk en een aparte categorie voor ondernemers
De bedoeling is dat de deelnemers zo origineel mogelijk uit de hoek komen. Niet het huis of appartement met de mééste versiering of verlichting wint, maar wel wie met de meest gezellige, creatieve en originele versiering voor de dag komt.

De winnaars worden bepaald door de Oostendenaars en door een jury die elk de helft van de stemmen hebben. In elk van de acht wijken worden drie winnaars gekozen. Bij de ondernemers vallen drie winnaars over de hele stad in de prijzen. De winnaars worden na 3 januari persoonlijk op de hoogte gebracht en daarna ook bekend gemaakt via de kanalen van Stad Oostende.

Praktisch

De wedstrijd loopt nog tot en met zondag 2 januari
Elke dag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Overzicht van de ontmoetingscentra in de Oostendse wijken, waar fonkelplannetjes op te halen zijn en waar mensen zonder toegang tot internet kunnen stemmen:

Centrum: OC De Boeie (Kerkstraat 35)
Konterdam – Meiboom: OC Schaperye (Steenovenstraat 86)
Mariakerke – Nieuwe Koers: OC ’t Viooltje (Violierenlaan 3b)
Raversijde: OC Ter Yde (Duinenstraat 172)
Stene – Nieuwe Stad: OC De Blomme (Chrysantenstraat 30)
Vuurtorenwijk – Oosteroever: OC De Ballon (Mansveldstraat 9)
Westerkwartier – Vlaams Plein: OC De Schelpe (Elisabethlaan 32)
Zandvoorde: OC ’t Kasteeltje (Kasteelstraat 22b)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.