Home > Maar liefst 169 chauffeurs betrapt op overdreven snelheid in Knokke en Damme

Maar liefst 169 chauffeurs betrapt op overdreven snelheid in Knokke en Damme

Geschreven op 11 oktober 2021 om 18:09 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon van vorige week de snelheid van 964 wagens. In totaal reden 169 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 55 kilometer per uur op een locatie waar slechts 30 is toegelaten. De politie zette in totaal 25 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 20 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. De politie stelde ook een proces-verbaal van waarschuwing op voor een defect licht en een verlopen verzekering. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.