Home > Maandag starten werken kruispunt Vossensteert en Maalse Steenweg in Sint-Kruis

Maandag starten werken kruispunt Vossensteert en Maalse Steenweg in Sint-Kruis

Geschreven op 4 augustus 2021 om 11:07 door Mario De Wilde

Vanaf komende maandag 9 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de Maalse Steenweg (N9) ter hoogte van het kruispunt met Vossensteert in Brugge. De aannemer vernieuwt het wegdek van de Maalse Steenweg (N9) aan weerszijden van het kruispunt. Door de werken op te delen in twee fases en tijdelijke verkeerslichten te voorzien, blijft het kruispunt toegankelijk voor het doorgaand verkeer. Volgens de huidige planning duren de werken twee weken en is de rijbaan terug volledig open vanaf vrijdag 27 augustus.

Veiligere verkeerssituatie door vernieuwd wegdek
Het wegdek van de Maalse Steenweg (N9) ter hoogte van het kruispunt met Vossensteert is op verschillende plaatsen beschadigd. Wegen en Verkeer legt daarom een nieuwe fundering en asfaltering aan op de Maalse Steenweg (N9) ter hoogte van de verkeerslichten aan weerszijden van het kruispunt. Zowel de twee rijstroken als de voorsorteerstrook worden vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de middenberm ter hoogte van het tankstation van Shell zes meter ingekort zodat het verkeer vanuit Eeklo veiliger het tankstation kan bereiken.

Werken in twee fases: tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer
De aannemer van Wegen en Verkeer voert de onderhoudswerken aan de Maalse Steenweg (N9) uit in twee verschillende fases. Per fase wordt slechts een weghelft afgesloten. Zo kan het doorgaand verkeer in beide richtingen blijven doorrijden via de andere weghelft. Vanaf maandag 9 augustus om 6u00 ‘s ochtends regelen tijdelijke verkeerslichten het verkeer door de werfzone. De eerste fase start op maandag 9 augustus. Tijdens deze fase wordt de weghelft richting Eeklo afgesloten. Het tankstation van Shell zal tijdens deze periode enkel toegankelijk zijn via de uitrit. Op dinsdag 17 augustus worden drie lussen voor de verkeerslichten in het wegdek geslepen. De tweede fase start op woensdag 18 augustus. Tijdens deze fase wordt de weghelft richting Brugge afgesloten. Op woensdag 25 en donderdag 26 augustus worden zes lussen voor de verkeerslichten in het wegdek geslepen. Vanaf vrijdag 27 augustus is de volledige rijbaan terug open, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten.

Alle laatste informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.