Home > Maandag a.s. eerste zomerschool WASKO Piccolo in Wielsbeke met 50 kinderen

Maandag a.s. eerste zomerschool WASKO Piccolo in Wielsbeke met 50 kinderen

Geschreven op 13 augustus 2021 om 09:12 door Mario De Wilde

Komende maandag nemen 50 kinderen deel aan Wasko Piccolo, de eerste zomerschool ooit in Wielsbeke (en omstreken). Deze zomerschool is een samenwerking tussen Basisschool Springeling en Wasko vzw, maar heeft een open karakter waardoor ook kinderen van buiten Wielsbeke kunnen deelnemen aan dit aanbod. Zo zal de zomerschool naast leerlingen uit Wielsbeke zelf, ook kinderen uit Sint-Baafs-Vijve, Ooigem, Sint-Eloois-Vijve, Wakken en Zulte verwelkomen.

Twee volle maanden vakantie is lang en dan raakt bepaalde leerstof al eens wat vergeten. Sommige kinderen hebben door de coronacrisis wat (extra) leerachterstand opgelopen en kunnen dan ook wat extra ondersteuning gebruiken. Het doel van Wasko Piccolo is om kinderen uit het lager onderwijs op een vlotte manier voor te bereiden op het volgend schooljaar. De basiszaken uit het afgelopen schooljaar zullen daarom op een speelse manier worden herhaald. Hierbij wordt gewerkt in kleine groepjes, waarbij wordt gekeken naar de specifieke noden van elk kind. Alle lessen staan altijd onder leiding van een gediplomeerde leerkracht, daarnaast wordt nog extra begeleiding voorzien.

Het grote aantal deelnemers toont duidelijk aan dat er hier behoefte aan is. Er zijn kinderen ingeschreven uit alle leerjaren, zowel kinderen met een allochtone achtergrond als zonder, maar ook een paar kinderen die net het 1ste middelbaar achter de rug hebben. Het feit dat de zomerschool gratis kan worden aangeboden doordat de Vlaamse overheid zomerscholen subsidieert, maakt het ook laagdrempelig.
Het accent van de zomerschool ligt in de ochtend op taal en rekenen en in de middag op workshops en andere activiteiten. Zo staat een bezoek aan het André Demedtshuis gepland, een natuurwandeling, kinderyoga en nog veel meer. Op vrijdagavond 27 augustus is een afsluitmoment voorzien met de ouders waarbij de kinderen zullen presenteren wat ze gedurende die 10 volle dagen hebben geleerd en gedaan.
Foto v.l.n.r: Frederik Vynckier (bestuurslid), Arne Baeckelandt (leerkracht), Agnes Maelfait (assistent), Noa Debackere (coördinator zomerschool), Achiles Maelfait (leerkracht), Jan De Potter (voorzitter) en Line Kalawe (assistent).

Foto Copyricht WASKO.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.