Maak zaterdag in Atlantikwall Raversyde in Oostende kennis met de oorlogskeuken
Komende zaterdag 3 juni vindt in provinciedomein Atlantikwall Raversyde in Oostende het evenement ‘Smakelijk Raversyde’ plaats. Op die dag kunnen bezoekers kennismaken met hapjes en drankjes op basis van ingrediënten uit de oorlogskeuken. Verder wordt gedemonstreerd hoe veldkeukens werken, komen ze te weten wat de bijzondere eetgewoonten van voormalig bewoner van het domein, Prins Karel, waren, wat er op het menu stond aan het front, en nog veel meer. Ook de keukengeheimen van de Tweede Wereldoorlog worden uit de doeken gedaan.
Tijdens workshops kunnen geïnteresseerden werken met eetbare planten en bloemen, garnalen leren pellen en komen ze meer te weten over de geschiedenis van de garnaal aan onze kust. Voor de gelegenheid is er ook een sfeervolle themakroeg tussen de bunkers en geschutstellingen opgesteld. Om het evenement te bezoeken, is een toegangsticket vereist. Met ‘rantsoenbonnetjes’, vanaf 5 euro per persoon, kunnen bezoekers kennismaken met een hedendaagse interpretatie van drie oorlogsmaaltijden.