Home > Maak kennis met Liksems in Diksmuide: expo, boottochten en de landschapslittekens

Maak kennis met Liksems in Diksmuide: expo, boottochten en de landschapslittekens

Geschreven op 2 juli 2023 om 10:38 door Mario De Wilde

De expo Liksems (West-Vlaams voor ‘littekens’) in de Verhalenschat bij de dienst Toerisme toont je hoe het frontlandschap evolueerde naar een vredevol herdenkingslandschap. Verschillende kunstzinnige storytellers nemen je daarvoor op sleeptouw: frontschilders Karel Van Lerberghe, Charles Fouqueray en Achille Van Sassenbrouck, en kunstenares Käthe Kollwitz en haar zoon Peter. Zij wijzen op de verwondingen, de littekens die we vandaag nog herkennen.
Belevingsroutes
Combineer een bezoek aan de expo met één van de belevingsroutes: drie fietslussen, twee gezinsvriendelijke wandelcircuits met doe-opdrachten of een boottocht door het Diksmuidse landschap. Tijdens de route verken je de talloze Belgische, Franse of Duitse relicten en verhalen. Laat je begeleiden door een gids of ga zelf op pad met de ErfgoedApp.
Begeleide boottochten
Vaar mee en ontdek het Diksmuidse herdenkingslandschap van op het water. Een gids geeft je op de IJzer en Handzamevaart duiding over het landschap en de littekens uit WO I.
Voor de jongsten is een leuke zoektocht voorzien langs het parcours. Kan jij alle pootjes vinden? Neem een deelnameformulier mee bij vertrek aan de dienst Toerisme. Dien het ingevulde formulier in na de rondvaart en neem je prijs in ontvangst. Succes!
Praktisch:
– Van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2023;
– elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur;
– afspraak bij de dienst Toerisme
– prijs: € 5/zitje
– duurtijd: +/- 1 uur
– gratis kinderzoektocht langs het parcours
– reserveren is mogelijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.