Home > Maak kennis met het mobiliteitsplan voor het centrum in Waregem

Maak kennis met het mobiliteitsplan voor het centrum in Waregem

Geschreven op 19 juni 2020 om 12:28 door Mario De Wilde

Omdat het stadsbestuur van Waregem de verkeersveiligheid hoog op de agenda heeft staan, zoeken we altijd naar de beste manieren om het verkeer efficiënt en veilig door onze stad te leiden. Onder andere met een grondige analyse van de huidige situatie, werkte de stad in het voorbije jaar aan een nieuw mobiliteitsplan voor het stadscentrum. Daarmee willen we de verkeersoverlast, luchtverontreiniging en het aantal ongevallen drastisch terugschroeven. De focus ligt op een betere doorstroming, een fietsvriendelijker centrum, verkeersveilige woon-en winkelomgevingen en bredere/betere voetpaden.
Tijdens de opmaak van het plan betrok de stad ook de politieke fracties en de handelaars.
Elke inwoner kan kennismaken met het hele mobiliteitsplan van 22 juni tot en met 3 juli. Dan organiseert de stad tijdens de openingsuren een infomarkt in de inkomhal van het stadhuis. Op maandag-, dinsdag- en woensdagnamiddag is de verkeersdienst vanaf 14.00u. ter plaatse aanwezig om uitleg te geven. Digitaal kennis maken is ook mogelijk: in diezelfde periode staat er ook tekst en uitleg op www.waregem.be/mobiliteitsplan en het YouTube-kanaal van de stad. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan ze dan doorspelen aan de verkeersdienst.

1 reactie

Christiaan Naessens
Geschreven op 2020-06-22 14:25:04
Ik heb een plan uitgetekend die de veiligheid in het verkeer drastisch kan verbeteren, om fiets- en voetgangers ongevallen te verminderen, zoals dode hoek ongevallen, gevaarlijke oversteekplaatsen en nog veel meer nu gevaarlijke situaties kunnen vermeden worden, door soms een kleine aanpassing aan de bestaande verkeerssituatie te doen, een eenvoudige aanpassing kan wonderen doen. Ik kan moeilijk hier alles in detail meedelen, maar wil wel de informatie geven als U dat goed vindt aan de bevoegde instanties. Een groot deel van de ring rond Waregem is zeer geschikt om deze aanpassing te doen, zonder zeer hoge kosten, en zou een uniek voorbeeld zijn hoe het ook kan. Bel mij op 0476/793834. Vriendelijke groeten, Chris.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.