Home > Maak kennis met de 10 winnaars van Loopcriterium van de Kust

Maak kennis met de 10 winnaars van Loopcriterium van de Kust

Geschreven op 5 oktober 2023 om 11:38 door Mario De Wilde

Zopas was er in De Panne de prijsuitreiking van het loopcriterium editie 2023 van het Loopcriterium aan de Belgische Kust: dat zijn 10 uitzonderlijke loopwedstrijden langs onze kust.
Tien loopwedstrijden in tien verschillende badplaatsen aan de Belgische Kust: dat is lopen in een uniek kader van strand, duinen en zeezicht. Het Loopcriterium van de Kust mag terugblikken op een mooie en sportieve zomer met heel veel winnaars! De loopwedstrijden waren immers niet alleen toegankelijk voor klassementslopers, maar ook voor recreanten. Het loopcriterium wil bovendien ook jongeren warm maken voor de loopsport. Tijdens elke editie was er dan ook een specifieke ‘kidsrun’ voorzien, voorafgaand of gelijktijdig met de volwassenloop. En voor wie liever wilde sporten in familieverband was er de ‘familyrun’.
Prijswinnaars
Binnen alle categorieën kon men in de prijzen vallen. Wie aan minstens vier edities deelnam, of aan drie familyruns of kidsruns, maakte kans op een prachtige prijs uit de tombola. Het loopcriterium was ook dit jaar een echte aanrader om de zomer van 2023 een sportieve boost te geven!
Steun voor MUG-Heli
Door deel te nemen aan één of meerdere lopen steunde men ook automatisch het goede doel: de MUG-HeLI West-Vlaanderen. De MUG Heli West-Vlaanderen redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens. Zij zijn echter afhankelijk van giften om hun werking uit te bouwen.
De winnaars van het regelmatigheidscriterium zijn opgesplitst in 4 categorieën:
Eindklassement heren – seniors
(geboren in 1989 en later)
1. Emile Vervaeke
2. Arno Demeerlaere
3. Jason Lefever
Eindklassement dames – seniors
(geboren in 1989 en later)
1. Valery Audenaert
2. Anneleen Vancoppenolle
3. Marte Deheegher
Eindklassement heren – masters
(geboren in 1988 en vroeger)
1. Davy Stiepaere
2. Alain Geerts
3. Maarten Maes
Eindklassement dames – masters
(geboren in 1988 en vroeger)
1. Eva Soetemans
2. Lies Deruddere
3. Cindy Vanlerberghe
Goede doel van het loopcriterum: MUG Heli
Sinds jaren steunt het Sport Overleg Kust (S.O.K.) de MUG Heli. Via de website van het Loopcriterium kunnen bezoekers een bijdrage doneren om de MUG Heli te steunen.
De MUG Heli kan op zeer korte tijd kan worden ingezet bij levensbedreigende situaties. Het Loopcriterium heeft dit jaar voor 270,20 euro aan extra steun opgebracht. Dit bedrag gaat integraal naar de Stichting MUG-Heli. Om het bedrag volledig te maken legt het S.O.K. nog eens extra bij naar een totaalbedrag van 500,00 euro. Het Sport Overleg Kust wil langs deze weg alle gulle schenkers danken voor hun giften!


Foto: gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.