Home > Maak kennis met de genomineerden voor de Roeselare Awards

Maak kennis met de genomineerden voor de Roeselare Awards

Geschreven op 11 januari 2023 om 08:17 door Mario De Wilde

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert het kerncomité van de Awards voor de 26ste maal de ‘Roeselare Awards’.  Klein en bescheiden gestart is de uitreiking van deze stadsawards uitgegroeid tot hét feest van onze stad waar het beste van Roeselare in volle spotlights staat. De jubileumeditie in de Expohallen was een voltreffer, toch kozen wij ervoor om terug te keren naar de datum eind januari op onze vertrouwde locatie in het Fabriekspand. De Awards bekronen de geleverde inspanningen in 2022, de vaste datum in januari is dan ook de beste datum voor de berkroning van deze inspanningen. De kaartenverkoop is inmiddels op gang gekomen, momenteel zijn er reeds 350 tickets de deur uit, vroeg boeken is dus de boodschap om er bij te zijn.

Het kerncomité bestaat uit mensen van diverse groeperingen, handelsstraten en besturen uit Roeselare, Rumbeke, Oekene en Beveren. De groep zet zich een gans jaar met veel enthousiasme in voor de organisatie van een geslaagd feest.

De leden van het comité

Kris Declercq, Lieve Decuypere, Serge Gobin, Jan D’Hondt, Kris Dewitte, Didier Pillaert, Henk Vergote, Guillaume Jaecques, Claudine Farrazijn, Bart Verstraete, Matthijs Samyn en Elien Haemers.

De Awards

De Awards hebben als doel om de zelfstandigen, bedrijven… te stimuleren om Roeselare als stad in zijn geheel meer naar buiten te brengen. Een uniek concept in Vlaanderen waar middenstanders, bedrijven en vrije beroepen samengaan voor de Awards en op één feest worden samengebracht.
In deze editie worden 8 Awards uitgereikt aan mensen, handelszaken en bedrijven die Roeselare in 2022 aandacht hebben gegeven in Roeselare en erbuiten, in gans België of verder. Daarnaast is er terug een Life Time Achievement Award. Dit jaar kon men opnieuw kandidaturen indienen voor diverse awards, én iedere Roeselarenaar kon nominaties indienen voor de persoonlijkheid van het jaar of voor hun favoriete handelaar! Dit resulteerde in volgende nominaties:

De 9 Awards en hun genomineerden

1. De categorie Beleving 2022

Deze award gaat naar een handelaar in Roeselare die extra inspanningen doet om de beleving in zijn/haar winkel, handelszaak,event te verhogen of te verbeteren.

Zijn genomineerd voor 2022 :

Viva Vaart, Roeselare
Pruiken Nathalie, Kwadestraat 22, Roeselare
Lumineuze nachten /Urban Mapping, Rumbeeksesteenweg 416, Roeselare
K Trolle, Scharestraat 20, Roeselare
Barlaban, Sint-Hunbrechtsstraat 25, Roeselare

2. De categorie Communicatie in 2022

Een vakjury uit de publiciteitswereld koos uit de vele campagnes on- en offline die vorig jaar werden gevoerd.

Dienst Communicatie Stad Roeselare, Gebeten door Roeselare, Henri Horriestraat 29 , Roeselare
Marker, Liebeekstraat 14, Roeselare
Anam Cara, Mandellaan 508, Roeselare
Lumineuze nachten / Urban Mapping, Rumbeeksesteenweg 416, Roeselare
Roelevard, Stationsdreef 1, Roeselare

3. Award voor nieuwbouw 2022

Aan de hand van alle aangevraagde bouwvergunningen op het stadhuis Roeselare en de spontane inzendingen heeft een team van onafhankelijke architecten een aantal nieuwbouwprojecten weerhouden.

Fysik/Groepspraktijk Dermatologie, Groenestraat 315 ,Roeselare
Hippocrates, Meensesteenweg 317, Roeselare
Buro Eyckmans, Meensesteenweg 411, Roeselare
Hannibal, Populierstraat 82, Roeselare

4. Award voor renovatie 2022

Aan de hand van alle aangevraagde bouwvergunningen op het stadhuis Roeselare, de binnengekomen dossiers , heeft een team van onafhankelijke architecten 4 renovatieprojecten weerhouden.

The Skin Company, Ooststraat 42, Roeselare
Infraligne, Westlaan 202, Roeselare
Tallore, Westlaan 202, Roeselare
Besjamel, Zuidstraat 30, Roeselare

5. Award bedrijf van het jaar 2022

Een vakjury – bestaande uit vertegenwoordigers van Unizo, de Kamer van Koophandel en stad Roeselare – kiest 5 bedrijven die dit jaar met hun activiteiten Roeselare in een breder daglicht hebben geplaatst. Ook de bedrijfseconomische resultaten spelen een rol bij de nominaties.

Alertis, Kruisboommolenstraat 13, Roeselare
Bo-Solutions, Liebeekstraat 9, Roeselare
Hexagon, Spanjestraat 141, Roeselare
ACD, Zwaaikomstraat 22, Roeselare
Verstraete.team, Zwaaikomstraat 34, Roeselare

6. Handelaar van het jaar 2022

De award Handelaar van het Jaar bekroont de handelaar die op zijn/haar niveau opgevallen is in zijn/haar ondernemerschap.
Het kan iemand zijn die motiverend is geweest naar collega’s of klanten, iemand die opvallende inzet heeft vertoond in een van de handelsverenigingen in Roeselare of iemand die Roeselare als handelsstad op een opvallende, positieve wijze in de kijker plaatst.

Een jury , samengesteld uit 1 vertegenwoordiger van Centrum Roeselare, Unizo Roeselare,
de dienst Economie van de Stad Roeselare en een Awardscomité-lid dat geen lid is van de
vorige, beoordeelt de verschillende inzendingen met het oog op het opmaken van de
selectie van de finalisten en het aanduiden van de laureaat.

Dicasa, Beversesteenweg 45, Roeselare
Mamado, Noordstraat 55, Roeselare
The Skin Company, Ooststraat 42, Roeselare
Boury, Rumbeeksesteenweg 300, Roeselare
Garnierdershuis, Westlaan 49/51, Roeselare

7. Starters Award 2022

Op deze editie wordt voor de negende maal een starter bekroond met een Award. Komen in aanmerking, alle startende ondernemingen die niet langer dan 3 jaar actief zijn. Op die manier wil het Awardscomité ook de dynamiek bij deze beginnende ondernemingen extra in de verf zetten.

Mact, Industrieweg 45, Roeselare
Grab a Chair, Jan Mahieustraat 27, Roeselare
Kruisraket, Ovenhoek 5, Roeselare
dLO Construct, Vloedstraat 12, Roeselare

8. Award persoonlijkheid van het jaar

De Award Persoonlijkheid wordt toegekend aan die Roeselaarse persoon of vereniging die
Roeselare het voorbije jaar (2022) extra in the picture bracht. De persoonlijkheid kan zich laten kenmerken op verschillende domeinen: inspirerend, vermogen, daadkracht, authenticiteit, sportieve prestaties, ondernemingsdrang, maatschappelijke toewijding enz. Door zijn/haar uitzonderlijke prestaties in één of meerdere van die domeinen bracht hij/ zij de stad mede uitzonderlijk in het voetlicht.

Ook dit jaar kon iedereen een kandidaat of vereniging nomineren of zichzelf kandidaat stellen voor de Award Persoonlijkheid van het jaar. Het Awards-comité selecteert op basis van de voordrachten door de Comité-leden, binnengekomen inzendingen en de bijhorende motivaties 10 genomineerden. Via een online- (Facebook, website) en printpoll (De Zondag, De Weekbode) werden de 10 genomineerden tot 3 slotgenomineerden herleid.

Op het gala in het Fabriekspand op 28 januari 2022 wordt de uiteindelijke winnaar uit de 3 slotgenomineerden door de aanwezigen via een stemming verkozen.
De slotgenomineerden zijn :

Team Zorgcentrum na seksueel geweld
Staat dag en nacht klaar om te helpen en alle mogelijke steun te bieden

Team nachtopvang Het PosThuis
Het opvangnet voor dak-en thuislozen

Vox Musica
Vierden in 2022 hun 25 jarig bestaan

Life Time Achievement Award

De lezers van de Krant van West-Vlaanderen verkozen hem in 2010 tot beste West-Vlaamse wielrenner aller tijden, voor Briek Schotte en Johan Musseeuw.

Deze Roeselarenaar heeft dan ook een palmares om U tegen te zeggen ; een kleine greep uit de vele overwinningen :
In drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk won hij vijftien etappes en droeg hij negen dagen de gele trui. Driemaal won hij de groene trui voor het puntenklassement. Hij heeft het record in handen voor meeste overwinningen in één Ronde van Frankrijk (met Eddy Merckx) en één Ronde van Spanje
Hij werd twee keer wereldkampioen en won verschillende grote wedstrijden, overwinningen in Parijs-Tours (1975), de Zürich Metzgete (1976), de Amstel Gold Race (1976), Rund um den Henninger-Turm (1976), Gent-Wevelgem (1975 en 1976) en de Omloop Het Volk (1977 en 1978)

Plaats tekort om zijn volledige erelijst mee te geven.

Met Freddy Maertens eren we één van onze beste Belgische wielrenners ooit, een Roeselarenaar om trots op te zijn. Voor de 26 ste editie is er terug de mooie Award, een creatie van Isidoor Goddeeris De laureaten ontvangen allen , dankzij een nieuw partnership met Argenteuil Spa & Wellness een exclusieve verzorging. Voor de catering wordt beroep gedaan op SJB Catering die ook de vorige editie verzorgde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.