Home > Maak kennis met de Blue-bikes in Izegem: vliegende start

Maak kennis met de Blue-bikes in Izegem: vliegende start

Geschreven op 11 maart 2019 om 15:19 door Mario De Wilde

Heb jij de felblauwe fietsen al zien staan aan het station van Izegem? Dat zijn Blue-bikes, handige deelfietsen die je ondertussen aan meer dan 60 trein-, tram- en busstations verspreid over België kan ontlenen. Nu dus ook in Izegem en dat met een vliegende start. Sinds de opstart van het deelsysteem mochten ze al 22 ontleningen noteren..

Wat is Blue-bike?
“Je eindbestemming ligt vaak net iets verder dan waar de trein, tram of bus je brengen. Met de deelfietsen van Blue-bike leg je die laatste kilometers naar bijvoorbeeld een lunchmeeting of een familiebezoekje vlot en milieuvriendelijk af”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Caroline Maertens. “De locatie van de deelfietsen aan het station en vlakbij de bushalte maakt de overstap extra comfortabel. Met een lidmaatschap van slechts €12 per jaar, kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Izegem. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Met een Blue-bikelidmaatschap heb je met andere woorden altijd een fiets op zak”, besluit schepen Maertens.
Hoe werkt het?
Een Blue-bike ontlenen is snel en eenvoudig. Lid worden kan gemakkelijk online via de website, of in een van de deelnemende fietspunten. Van zodra je jouw Blue-bikekaart hebt ontvangen (of wanneer jouw MOBIB-gekoppeld werd), kan je op meer dan 60 Blue-bikelocaties een fiets ontlenen. In Izegem betaal je dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse Overheid steeds €1,15 per rit. Je zet je Blue-bike aan het einde van de dag gewoon weer terug op zijn originele locatie. Je vindt alle tarieven, voorwaarden en een overzicht van de locaties op www.blue-bike.be.
Word nu lid en krijg twee ritten gratis
Om te vieren dat de Blue-bikes nu ook in Izegem staan, geeft Blue-bike je 2 ritten cadeau* bij je registratie. Je kan hiervoor de kortingscode Blue-bikesinIzegem2019 tijdens het online registratieproces in het daarvoor bedoelde veld gebruiken. De kortingscode is geldig tot en met 31 augustus 2019. Een bedrijf in de buurt van Izegem? Je kan ook als zakelijk abonnee lid worden bij Blue-bike. Meer info op https://www.blue-bike.be/nl/voordelen-voor-bedrijven.

*Opgelet: De code is enkel geldig voor inwoners van Izegem. Dit voordeel kan enkel bij online-inschrijving bekomen worden en niet in een van de fietspunten. Dit voordeel is niet bruikbaar voor zakelijke accounts. Het voordeel geldt voor nieuwe leden en kan niet met terugwerkende kracht worden toegekend. De kortingscode is niet cumuleerbaar met andere kortingscodes. Dit voordeel is eenmalig. Bij gebruik van de gratis ritten gelden de algemene voorwaarden, eventuele extra kosten (zoals bijvoorbeeld langdurig gebruik) zullen worden aangerekend. De ritten worden toegekend in de vorm van vouchercodes die enkele weken na registratie aan de account van de gebruiker worden toegevoegd. Om gebruik te maken van de twee ritten van maximaal 24 uur moet de verkregen code worden ingegeven aan de automaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.