Home > Maak kennis met de 12 nieuwe gidsen voor Torhout

Maak kennis met de 12 nieuwe gidsen voor Torhout

Geschreven op 20 september 2021 om 10:48 door Mario De Wilde

Onlangs vond de officiële proclamatie plaats voor twaalf nieuwe gidsen. In de foyer van Cultuurcentrum De Brouckere, Bar Provisoir, kregen de gidsen hun diploma van Ronny Sanders, directeur van het Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG Brugge. De nieuwe equipe kreeg tijdens hun opleiding zowel inhoudelijke als praktische vakken en kan voortaan ingezet worden om te gidsen in de binnenstad, aan Kasteel Wijnendale en op evenementen als Open Monumentendag en Erfgoeddag. In het kader van levenslang leren volgden ook een aantal bestaande gidsen de opleiding mee.

De lessen werden volledig in Torhout georganiseerd, in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) SVG Brugge (Spermalie). De gidsen werden meegenomen doorheen de geschiedenis van onze stad. Ook het Torhouts aardewerk en de stadskernvernieuwing kwamen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding, met dank aan lesgevers Michiel Mestdagh, An Wostyn en Marc Logghe.

Ondersteuning door een peter of meter
Nu, na hun opleiding kunnen de gidsen nog steeds rekenen op de nodige ondersteuning van een peter of meter. Die rol wordt opgenomen door de gidsen uit de vaste poule. Zij hebben jarenlange ervaring en geven de nieuwe gidsen maar al te graag tips mee. Volgens Ronny Sanders, directeur CVO SVG Brugge, geeft dit een meerwaarde aan hun traject. “De inzet en het harde werk van de voorbije maanden en weken leverde een prachtig resultaat op. Ik weet zeker dat de vaste equipe gidsen de nieuwe gidsen onder hun vleugels zullen nemen. Het maakt mij als directeur blij om te zien hoe goed de gidsen op elkaar zijn ingespeeld”, aldus Ronny Sanders.

“We zijn zeer vereerd dat Torhout twaalf nieuwe aanwinsten heeft. Stuk voor stuk zijn dit mensen die zich willen engageren voor Torhout en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.”, aldus schepen van Toerisme, Elsie Desmet. Eén van deze nieuwe gidsen is schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. Het is voor haar een hele eer om te mogen gidsen in haar woonplaats. “We leerden alle kneepjes van het gidsenvak dankzij de boeiende lessen van CVO SVG Brugge. Ook het peter- en meterschap is een absolute meerwaarde”, aldus schepen van Cultuur Lieselotte Denolf.

Nieuwe voorzitter gidsenkring
De proclamatie van de nieuwe gidsen was de ideale gelegenheid om ook de nieuwe voorzitter van de gidsenkring voor te stellen. Na jarenlange inzet gaf Jan Dewilde de fakkel door aan Martin Lievens. Een gids boeken kan door een mailtje te sturen naar vrijetijdshuis@torhout.be of kan telefonisch op het nummer 050 22 07 70.

Foto © Laurence Ameel: v.l.n.r. Roger Verhaeghe, Ulrich Develter, Marc Decorte, Ronny Sanders, Lieselotte Denolf, Tine Aelter, Conny Vroomen, Peter De Ram, Kimberley Deneve, Michiel Mestdagh, Martine Derynck, Dorine Kerkhove, Monique Geldhof en An Maes

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.