Home > Maak kennis met Bulnas Campa bieren en gin uit Beernem

Maak kennis met Bulnas Campa bieren en gin uit Beernem

Geschreven op 15 oktober 2018 om 11:59 door Mario De Wilde

Vandaag lanceert De Kruiderie uit Beernem Bulnas Campa, bieren en gin gemaakt met bio- kruiden van eigen kweek.
Bulnas Campa presenteert twee biertjes, een blonde versie op basis van citroenverbena en het bruine broertje Agastache met dropplant. De bieren kwamen tot stand dankzij een intense samenwerking met de Vliegende Paard brouwers uit Oedelem. Citroenverbena is ook de smaakmaker van de Bulnas Campa GIN. De strogele gin werd ontwikkeld met kruidenkwekerij Claus, een collega kruidenkweker uit Kruishoutem die al heel wat ervaring heeft met het infuseren van kruiden en jeneverbes in een neutrale alcohol. Bulnas Campa gin drink je het best puur of met een neutrale tonic.

Meer dan 30 jaar

De Kruiderie, met zijn feeërieke ligging middenin het Landschapspark Bulskampveld, maakt deel uit van het maatwerkbedrijf Footstep. Het tewerkstellingsproject loopt ondertussen meer dan 30 jaar (1986) en geeft met de opkweek en verwerking van biologische kruiden een zinvolle tijdsbesteding aan mensen die (nog) niet in het reguliere circuit aan de slag kunnen. Arbeid biedt hen de kans te groeien, zowel op persoonlijk als sociaal vlak, en laat hen toe om terug met zelfvertrouwen in de wereld te staan. De naam Bulnas Campa verwijst naar de oude naam van Bulskampveld, die opduikt sinds 1149. Het Germaanse Bulnas Kampa dat ‘stierenveld’ of ‘heide van de stieren’ betekent verwijst naar woeste, onvruchtbare grond. Met haar project bewijst De Kruiderie eens temeer dat de gronden van Bulskampveld op vandaag erg vruchtbaar zijn.

Bulnas Campa is verkrijgbaar in De Kruiderie en de horeca-zaken van Footstep: Hotel Roodhof te Oostkamp en de kinderboerderijen van Brugge en Torhout. En heel binnenkort in vele zaken op en rond Bulskampveld!www.bulnascampa.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.