Home > Maaike De Vreese en Matthias Neyt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter N-VA Brugge

Maaike De Vreese en Matthias Neyt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter N-VA Brugge

Geschreven op 11 september 2020 om 19:07 door Mario De Wilde

Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese en ingenieur Matthias Neyt werden gisterenavond tot nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van N-VA Brugge verkozen. Samen met de andere bestuursleden en raadsleden gaan ze volop voor de Bruggelingen en hun geliefde stad.

Vlaams Parlementslid en Senator Maaike De Vreese is de nieuwe voorzitter van N-VA Brugge. De criminologe Maaike De Vreese (36j) woont in Sint-Michiels en is moeder van twee kinderen. In mei vorig jaar werd zij door de West-Vlamingen tot Vlaams parlementslid verkozen. Zij is daar actief in de commissies Werk en Economie, Binnenlands Bestuur en Justitie. Voorheen werkte deze energieke vrouw op de Dienst Vreemdelingenzaken als expert migratie en daarna op het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Matthias Neyt (31j) woont samen met zijn vriendin in Sint-Pieters. De sportieveling wordt Maaikes rechterhand als ondervoorzitter. Hij is productieverantwoordelijke in een groot staalbedrijf.

De interne bestuursverkiezingen waren nodig nadat voorzitter Anne Claeys om persoonlijke redenen een stapje opzij zette. Daar kwam het pijnlijke verlies bovenop van ondervoorzitter Patrick Daels, die onlangs onverwacht overleed. Met de verkiezing van Maaike en Matthias – twee dertigers met ambitie – waait er een nieuwe wind door de Brugse afdelingswerking. De bestuursleden kiezen voor verjonging en vernieuwing en investeren samen in de toekomst. Zij kunnen daarbij blijvend rekenen op de inbreng en de steun van de wat oudere bestuursleden.

‘We hebben er een moeilijke periode op zitten door corona en het verlies van twee sterke mensen. Maar nu staan we klaar om er met dit vernieuwde team volop in te vliegen’ zegt kersvers ondervoorzitter Mathias Neyt enthousiast. ‘We staan voor enorme politieke, sociale en economische uitdagingen in Brugge. Een toeristische stad als Brugge wordt door corona dubbel zo hard getroffen.’ aldus De Vreese. ‘Als grootste Brugse oppositiepartij is er een zeer belangrijke taak voor ons weggelegd. Samen met onze gedegen gemeenteraadsleden zijn we kritisch en scherp wanneer het nodig is. Tegelijk schuiven we heel vaak constructieve ideeën en oplossingen naar voor, die soms ook worden gerealiseerd.’

Neyt wijst verder op de enorme uitdagingen en bedreigingen met een nakende ‘harde’ brexit, zeker voor de Zeebrugse haven en de bedrijven die ermee verbonden zijn.
Maaike en Matthias beklemtonen dat de N-VA een brede Vlaams-nationale volkspartij is, bekommerd om elke Bruggeling. ‘We doen alles om onze geliefde stad terug bruisend en levendig te maken. De schoonste stad van Vlaanderen willen wij weer laten schitteren, hier en tot ver buiten de landsgrenzen.’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.