Home > Luxe-verblijf opent straks de deuren: The Notary vinkt in hartje Brugge ook ongewone vakjes aan

Luxe-verblijf opent straks de deuren: The Notary vinkt in hartje Brugge ook ongewone vakjes aan

Geschreven op 10 april 2023 om 07:27 door Mario De Wilde
Einde deze maand (woensdag 26 april) is er de feestelijke opening van The Notary in hartje Brugge. Wij mochten, in avant-première alvast een kijkje gaan nemen en het resultaat was meer dan geweldig te noemen. Voor Brugge alvast een Meerwaarde met een hoofdletter M. Van een riante notariswoning mag je het een en ander verwachten wanneer die een herbestemming krijgt in de vorm van acht unieke boetieksuites. Zeker in hartje historisch Brugge. Op twee minuten stappen van het Belfort discreet uit het publieke zicht kunnen plonsen in een zwemvijver? Of weg van alle stadsdrukte wegdromen onder een vijgenboom in een tijdloze tuin met Alice in Wonderland vibe? Of thee drinken op een privéterras aan de boorden van de oudste Brugse rei?
Met zorgvuldigheid eigen aan het ambt van een notaris kreeg The Notary een bijzonder onderscheidende nieuwe esthetisch uitgepuurde herbestemming. Waar vroeger aktes werden verleden en de notarisfamilie kon genieten van ongewoon comfortabele privévertrekken, wachten nu acht ruimtelijke boetieksuites. Ze zijn individueel afgewerkt met exclusieve materialen. Zoals een Moorse suite gebaseerd op het werk van Christophe Decarpentrie in Taroudant. Bezoekers kunnen daarnaast in diverse gesofisticeerde ingerichte lounges genieten van ongewone, decoratieve esthetiek en nec plus ultra comfort. Voor het warme, exuberante interieur vol frivole details tekende Pieter Porters. Daardoor kreeg The Notary een al even onderscheidend profiel mee als de karaktervolle, middeleeuwse pracht van de Brugse binnenstad. Van die historische stadskern maakt The Notary immers integraal deel uit. In vogelvlucht bevinden Grote Markt en Belfort op 250 meter. In geen twee minuten bevinden gasten zich in hartje Brugge.
Zwemvijver langs de reien
Voor wie na een stadssafari, shopping spree of rondje musea rust zoekt, wacht in The Notary een bijzondere ontvangst en verwelkoming in een warme huiselijke, discrete sfeer. The Notary is meer dan alleen een fijne plaats om te overnachten. Door de bijzondere esthetiek en het hoge comfortniveau is The Notary vooral een plaats om te ontspannen en te genieten. Daarvoor zorgen diverse ruimtelijke vertrekken. Bij zacht weer verrast vooral de achterzijde van het monumentale gebouw. Daar wacht een eigentijds aangelegde en voor de buitenwereld niet zichtbare tuin met zwemvijver die uitgeeft op het rustige water van de Speelmansrei. The Notary heeft zelfs, zeer verrassend, een eigen aanlegsteiger met privéterras inclusief schilderachtig uitzicht op de Leeuwenbrug.
Fysiek welzijn…
Meer Brugse middeleeuwse soul en pittoreske geborgenheid in één relaxe oogopslag is moeilijk in te beelden. Bedenk daarbij dat deze Speelmansrei deel uitmaakte van de eerste Brugse stadsomwalling en gegraven werd in 1127, het jaar dat Brugge zijn eerste stadsrechten kreeg. We bevinden ons op een plek met bijna 900 jaren geschiedenis. Des te groter is het contrast met het eigentijdse state-of-the-art comfort waarmee de acht boetieksuites ons verwennen. Ze zijn uitgerust met ruime leef-badkamers voorzien van individuele badkuip en duo stortbad, luxueuze voorzieningen, Sonos en behaaglijk warme gashaarden. Net als alle andere domotica is deze haard via een tablet te bedienen. Naast acht boetieksuites biedt The Notary op het gelijkvloers onder meer een ontvangstruimte en ruim salon waar bij barokmuziek een meergangen ontbijt wordt geserveerd. In de namiddag is de mogelijkheid voorzien om bij zachte klassieke muziek iets kleins te nuttigen met in de vooravond een cocktail bij easy jazz die overloopt in slow paced deephouse. Private dining is mogelijk met een chef die de gast zelf kiest of door The Notary wordt voorgesteld.
… en mentale geborgenheid
Naast al die praktische kenmerken om gasten te ontzorgen, wil The Notary vooral een gevoel van bijzondere vrijheid aanbieden. Met rijk en vernuftig gedecoreerde privésalons die door hun ingetogen sfeer de ideale achtergrond vormen voor voordrachten, lezingen, vernissages of bijzondere vieringen. In diezelfde beschouwende sfeer kunnen gasten zich ontspannend verdiepen in onder meer werken en traktaten van historische en eigentijdse libertaire filosofen en economen. Zoals van Murray Rothbard, Ludwig von Mises, Hans Hermann Hoppe, Jesús Huerta de Soto en landgenoten Frank Van Dun en Gustave de Molinari, denkers die hun naam verleenden aan de suites.
 
Over de eigenaars-ontwerpers:
The Notary is ontstaan naar een idee van Marnik Minelli en Thomas Ulenaers, die naast hun beroepsactiviteiten als respectievelijk dokter en lucht- en ruimtevaartingenieur dit pand in 2019 ontdekten, een jaar later aankochten, in 2021 en 2022 zelf decoratief inrichten, en sinds begin 2023 als boetieksuites openstellen. “In dit monumentale pand en op deze bijzondere locatie vonden we de essentie om naar onze smaak en ideeën voor gasten een tijdelijk verblijf te creeëren,” aldus Marnik Minelli. “En dit zowel in esthetische zin als op het vlak van fysiek en geestelijk comfort,  met eigenschappen die we tijdens bezoeken aan het buitenland zelf bijzonder kunnen waarderen,” besluit Tom Ulenaers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.