Home > Lucky- (Skov Olsen) en wereldgoal (Maxim De Cuyper) zorgen voor stuntzege Club bij Osasuna

Lucky- (Skov Olsen) en wereldgoal (Maxim De Cuyper) zorgen voor stuntzege Club bij Osasuna

Geschreven op 25 augustus 2023 om 06:50 door Mario De Wilde

Gisteravond mocht Club Brugge het Spaanse Osasuna in de ogen kijken. Het werd een felbevochten 1-2 zege waardoor de groepsfase van de Conference League een stuk dichterbij is gekomen voor blauw-zwart. In een eerste helft zonder veel grote kansen werd er niet gescoord. Skov Olsen opende wel de score vroeg in de eerste helft, maar Ávila zette de bordjes gelijk. Met een heerlijke knal zorgde De Cuyper er uiteindelijk voor dat Club een heel belangrijke zege pakt!

Blauw-Zwart haalde zondag uit in de Jupiler Pro League door schietoefeningen te houden tegen RWDM. Coach Deila had dus weinig redenen om zijn ploeg door elkaar te schudden voor de confrontatie met Osasuna. Bijgevolg noteerden we slechts één wissel in de basiself. Captain Vanaken, die zondag na ziekte nog op de bank plaatsnam, keerde terug in de ploeg en hierdoor moest Nusa vrede nemen met een invallersrol.

In hete omstandigheden was het de thuisploeg dat vrijwel meteen de bal opeiste. Club werd teruggedrukt, maar stond wel goed in de defensieve organisatie en zo moest Mignolet in de eerste 10 minuten nog niet ingrijpen. Na deze intense openingsfase trachtten de Bruggelingen wel gaandeweg het evenwicht wat te herstellen. Iets na het kwartier viel dan toch de eerste kans en die was voor de Spanjaarden. Ávila controleerde de bal net buiten de zestien en haalde vervolgens uit. Zijn schot miste wel de nodige richting, maar het eerste effectieve schot richting doel was wel een feit. Enkele minuten later moest Mignolet wel tussenkomen op een scherp indraaiende vrije trap, maar hij bokste het leer goed weg vooraleer het gevaarlijk werd.

Na de drankpauze was het wederom Osasuna dat het meeste aanvalsdrang toonde en dat resulteerde vrijwel meteen in een eerste poging binnen het doelkader. Rubén Garcia probeerde het eens vanop afstand en deze keer had Mignolet wat meer moeite met de botsende bal, maar de goalie van Club pareerde wel het schot. Op minuut 35 was het opnieuw de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, nl. Rubén Garcia, die Mignolet uit zijn doel zag staan en het met een lobbal probeerde. Gelukkig belandde het leer op het dak van het doel, maar het doelgevaar nam wel toe. Enkele minuten nadien kwam dezelfde naam met de bal aan de voet naar binnen om dan de korte hoek te viseren. Deze poging ging net naast het doel van Mignolet. Tot enkele minuten voor de rust slaagde Blauw-Zwart er niet in om een kans bij elkaar te spelen, maar plots viel de grootste mogelijkheid van de wedstrijd toch aan Brugse kant. Vetlesen dropte het leer perfect in de rug van de Spaanse defensie en daar stond Zinckernagel vrij om van dichtbij richting doel te koppen. Hij slaagde er echter jammer genoeg niet in om de bal te kadreren en zo ging de kans over de kooi van Fernández. Zo gingen we rusten met de brilscore…

De tweede helft werd aangevat met dezelfde 22 hoofdrolspelers en deze keer was het niet lang wachten op de eerste mogelijkheid. Rubén Garcia kwam naar binnen met de bal aan de voet en besloot dan om te knallen. Mignolet zag de pegel gelukkig net over de lat zoeven. Enkele minuten later onttrok zich het droomscenario voor Blauw-Zwart! Skov Olsen had wat ruimte en kwam naar binnen, maar leek vervolgens de bal te verliezen. Toch slaagde hij erin om nog het snelst te reageren en zo het leer droog voorbij Fernández te knallen. Osasuna leek hierna wat van slag en daar trachtte Blauw-Zwart van te profiteren. Op het uur dribbelde Zinckernagel zich voorbij zijn dichtste belager om hierna de verste hoek te viseren. Jammer genoeg stond er nog een Spaans been in de baan van het schot.

Op minuut 70 kreeg Club ei zo na dé kans om de voorsprong te verdubbelen toen ref Millot naar de stip wees. Vetlesen stak de bal mooi diep voor Thiago en die was eerder bij de bal dan Fernández. De Braziliaanse spits vertrok echter vanuit buitenspel, waardoor de beslissing van de ref werd teruggeschroefd. Enkele minuten na de drinkpauze moesten de bezoekers dan toch een opdoffer verwerken. Moncayola zette de bal scherp voor doel en daar kopte Ávila de gelijkmaker voorbij Mignolet. De reactie van Blauw-Zwart mocht er echter wezen, want nog geen twee minuten later stond de Brugse voorsprong opnieuw op het bord. Vetlesen stak de bal perfect diep voor De Cuyper en die laatste knalde het leer heerlijk overhoeks tegen de netten! Na dit doelpunt was het wel alle hens aan dek voor Club en werd het nog enkele keren heet voor de kooi van Mignolet.

<p>De Cuyper bezorgde Blauw-Zwart met een heerlijke knal de zege.</p>
De Cuyper bezorgde Blauw-Zwart met een heerlijke knal de zege.

In de toegevoegde tijd had Osasuna nog de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker en kwam Club goed weg. Ibáñez dook op in de zestien en kon van dichtbij op doel koppen. Gelukkig viel de bal net over op het dak van het doel. In het absolute slot klemde Mignolet nog een harde knal en toen weerklonk het eindsignaal. Blauw-Zwart boekt op die manier een heel belangrijke overwinning met het oog op de return in Jan Breydel!

UEFA Europa Conference League – Play-offs (heenwedstrijd)
Toeschouwers: 23.576 – Estadio El Sadar
Scheidsrechter: Benoît Millot (FRA)
CA Osasuna: Aitor Fernández – Rubén Peña (83’ Jesús Areso) , Alejandro Catena, David García, Johan Mojica – Lucas Torró (83’ Pablo Ibáñez), Jon Moncayola, Aimar Oroz (66’ José Manuel Arnáiz) – Rubén Garcia (66’ Ante Budimir), Chimy Ávila, Moi Gómez (89’ Kike Barja).
Bank: Sergio Herrera, Nacho Vidal, Juan Cruz, Unai García, Kike Barja, Jesús Areso, Ante Budimir, Pablo Ibáñez, José Manuel Arnáiz, Raúl García, Jorge Herrando, Iker Muñoz.
Coach: Jagoba Arrasate.
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (75’ Kyriani Sabbe), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen – Andreas Skov Olsen (75’ Antonio Nusa), Igor Thiago (75’ Dedryck Boyata), Philip Zinckernagel (88’ .
Bank: Nordin Jackers, Kiany Vroman, Joel Ordóñez, Dedryck Boyata, Kyriani Sabbe, Denis Odoi, Antonio Nusa, Michal Skóras, Victor Barbera, Roman Yaremchuk.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Mojica, D. García, Buchanan, Onyedika, Thiago, Skov Olsen, Mignolet
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 51’ Skov Olsen (0-1), 78’ Ávila (1-1), 80’ De Cuyper (1-2)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.