Home > Looppiste Olympiadeplein in Marke opnieuw klaar voor gebruik

Looppiste Olympiadeplein in Marke opnieuw klaar voor gebruik

Geschreven op 4 mei 2020 om 09:28 door Mario De Wilde

De afgelopen weken werden uitgebreide onderhoudswerken uitgevoerd door de sportdienst van Stad Kortrijk. Dit zijn jaarlijkse werken die de piste klaarstomen voor het nieuwe atletiekseizoen. De stad onderzoekt momenteel hoe de piste grondig kan gerenoveerd worden zodat de jaarlijkse onderhoudswerken niet meer nodig zijn.

Jaarlijkse onderhoudswerken
De looppiste aan het Olympiadeplein is niet meer van de recentste en heeft daarom elk jaar nood aan een opknapbeurt. Op die manier ligt de piste opnieuw klaar voor een nieuw trainingsseizoen van de atleten van Atletiekbeweging Marke. Vooreerst begint men met het onkruidvrij maken van de piste en de omgeving. Het frezen van de piste is de volgende stap, waarna de piste wordt opgevoerd met gemalen rode baksteen. Vervolgens wordt de piste mooi genivelleerd zodat er weer een effen piste ter beschikking is van de atleten. “Het resultaat mag er zijn”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche. “De regenval van de voorbije week bleek een goede test. De piste kan de neerslag voldoende slikken.”

Onderzoek naar renovatie
Er wordt momenteel onderzocht op welke manier de piste gerenoveerd kan worden, zodat de jaarlijkse onderhoudswerken niet meer nodig zijn. “Het kan niet de bedoeling zijn dat de piste niet gebruikt kan worden door Atletiekbeweging Marke tijdens de winter. Ik heb daarom opdracht gegeven om te onderzoeken hoe we dit in orde kunnen brengen. Een controle van de riolering onder de piste wees alvast uit dat op dat gebied alles in orde is. De stad zal nu alle mogelijke pistes onderzoeken en zal dan met een plan van aanpak komen om grondig te renoveren”, belooft schepen Vandendriessche.

Voorzichtige heropstart mogelijk
De Veiligheidsraad gaf aan dat vanaf 4 mei sportactiviteiten in buitenlucht zonder fysiek contact opnieuw worden toegestaan. In Kortrijk zullen in een eerste fase de atletiekpistes en tennisterreinen opnieuw toegankelijk zijn, maar dit beperkt. Enkel clubleden tennis en atletiek en tennisleden van Sportplus zijn toegelaten op de sportsite. Het gaat over: atletiekpistes SC Olympiadeplein (Marke) en SC Wembley (Heule) en tennisterreinen SC Olympiadeplein (Marke), SC Wembley (Heule), SC De Weimeersen (Rollegem) en SC Ter Biezen (Bissegem).  Sportplusleden tennis dienen op voorhand online of telefonisch (enkel in vm tussen 8u30 en 12u) te reserveren via Sportplus op 056 27 80 00.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.