Home > Lonny Brakel uit de US. For Freedom Museum in Ramskapelle ontving 10.000ste bezoeker

Lonny Brakel uit de US. For Freedom Museum in Ramskapelle ontving 10.000ste bezoeker

Geschreven op 22 december 2022 om 10:31 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend mocht het For Freedom Museum Lonny Brakel, als zijn 10.000ste bezoeker ontvangen voor 2022. Lonny, professor Engels en Duits, is afkomstig uit Grand Forks, North Dakota, Verenigde Staten, en was op rondreis met zijn echtgenote in België en Frankrijk.
Hij heeft een speciale band met de stad Brugge, waar hij via internet, een tiental jaren geleden zijn naamgenoot Anthony Brakel leerde kennen. Anthony, verzamelaar WO II en re-enactor, heeft zelf een klein museum op poten gezet en wou Lonny het FF Museum leren kennen.

Dat beiden dezelfde interesse vertonen voor de geschiedenis van WO II hoeft geen betoog want Arley Brakel, vader van Lonny was First Sergeant in The 957th Field Artillery Regiment van het Amerikaans Leger. Hij landde op 13 juni 1944 op Utah Beach, maar werd gewond op 25 juli ‘44 in Les Champs de Losque, arrondissement Saint-Lô, Normandië. Na zijn genezing zette hij de strijd verder in Duitsland tot aan de capitulatie.

Ongelooflijk hoeveel levensverhalen in het For Freedom Museum tot uiting komen en hoe verrassend het is hoe nazaten van bevrijders van over de Atlantisch Oceaan nog steeds op pad gaan om de oorlogsgeschiedenis van hun voorouders beter te begrijpen en aan hun kinderen wensen door te geven.

Lonny werd dan ook door conservators Freddy en Danny Jones met een For Freedom-pakket van hemels vocht verrast en is voortaan hun ambassadeur in North Dakota, grenzend aan het verre Canada.

“We aim to please” is het motto van conservator Freddy Jones. Voor de nabije toekomst staat er een grandioze opening van een nieuwe afdeling, genoemd “Wings for Freedom” op touw en dit op 5 mei 2023. Het wordt een belevenisvolle kijk op de strijd in de lucht boven Belgische bodem tijdens WO II. Dankzij de steun en medewerking van Toerisme Vlaanderen, de Provincie West- Vlaanderen door middel van Westtoer en de gemeente Knokke-Heist wordt integraal geïnvesteerd in beleving, duurzaamheid en geschiedenis. Oorlog hoort thuis in een museum, niet alle wereldleiders delen jammer genoeg deze mening. “Lest We Forget”

Meer weten?

Danny en Freddy Jones For Freedom Museum Ramskapellestraat 91-93 8300 Knokke-Heist 050 68 71 30; info@forfreedommuseum.be en www.forfreedommuseum.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.