Home > Lokaalmarkt Heule viert zaterdag vierde verjaardag met een brunch, livemuziek en heel veel lekkers

Lokaalmarkt Heule viert zaterdag vierde verjaardag met een brunch, livemuziek en heel veel lekkers

Geschreven op 22 maart 2023 om 08:33 door Mario De Wilde

De Lokaalmarkt Heule staat in de kijker, want die viert komende zaterdag haar vierde verjaardag met een heerlijke brunch in het Resto Lokaal en spetterende livemuziek van Louis en Jolien. De brunch wordt verzorgd door chef Ilse samen met talrijke standhouders van de Lokaalmarkt Heule. Tracy Cheng, de marktcoördinator van Lokaalmarkt Heule schetst de troeven van de Lokaalmarkt: “Bij ons ligt de focus van de Lokaalmarkt op beleving en kwaliteit. De producten komen rechtstreeks van lokale producenten en via korte keten. Kortom de standhouders kunnen je vertellen tot in de puntjes hoe hun producten gekweekt of gemaakt zijn en bovendien dat ze beperkte kilometers afgelegd hebben. Bovendien zorgen de vrijwilligers van Stadsboerderij Kortrijk vzw voor de praktische omkadering van de markt wordt verzorgd door.”

Een marktbezoek is de ideale uitstap, want er is een bar en een kinderhoek met begeleiding. Eerst gezellig samen ontbijten, en daarna op het gemak aankopen doen, terwijl de kinderen spelen in de kinderhoek. Je kinderen kunnen zelfs mee aanschuiven aan de kramen, want onderzoek wees uit dat ze makkelijker onbekende dingen willen proeven als ze de producent ervan kennen. Naar de Lokaalmarkt gaan, is dus ook een sociaal gebeuren.
“We zijn blij dat we deze verjaardag kunnen vieren”, vertelt Bart Boone, een van de vrijwilligers achter de markt.”
Op het bestelplatform vind je trouwens nog een aantal andere producenten die niet zelf op de markt staan, en in de winkel van Stadsboerderij Kortrijk, vlak naast de markt, vind je ook nog een heleboel lekkere dingen.

Wie in maart langskomt, kan in de bar enkele schilderwerken van C-ARTon bezichtigen. Kunstenaar Brecht Carton is bovendien meestal zelf aanwezig, dus je kunt hem mogelijk ook live aan het werk zien.
Deze week kan je weidekippen van Boerderij De Lekkerbek bestellen. Ze zijn met veel liefde verzorgd door Wim en Katrien. Het bestelplatform vind je op https://reservatie.lokaalmarkt.be.

Lokaalmarkt Heule vindt elke zaterdag plaats in fabrieksgebouw Muster (Stijn Streuvelslaan 45 in Heule), van 9 tot 12 uur.

Kom je van de brunch genieten en proeven van allerlei lekkernijen via korte keten en de mix van soul, pop en jazz van Louis en Jolien bewonderen? Tot zaterdag 25/3 om 10u. Tot slot wordt het feest afgesloten met de trekking van de winnaar van de kasticketwedstrijd. Inschrijven voor de brunch op 25 maart kan op https://bit.ly/brunch2503.

1 reactie

WYSEUR JOHN
Geschreven op 2023-03-25 18:23:41
dik in orde voor herhaling vat baar tot een volgende keer DANK U WEL.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.