Home > Lokaalmarkt Brugge en Ter Groene Poorte pakken vanaf vrijdag uit met terras

Lokaalmarkt Brugge en Ter Groene Poorte pakken vanaf vrijdag uit met terras

Geschreven op 12 mei 2021 om 08:43 door Mario De Wilde

Sinds november 2020 huist Lokaalmarkt Brugge in Hotel-, Bakkerij- en Slagerijschool Ter Groene Poorte. Ook nu slaan de organisatoren van de wekelijkse, overdekte versmarkt opnieuw de handen in elkaar met de school. Dit keer voor de uitrol van de bar. Want vanaf 14 mei baat Ter Groene Poorte een terras uit, net naast de ingang van de markt. Lokaalmarkt is niet zomaar een markt. Het is een versmarkt, bar en kinderhoek door de mixer. Elke vrijdag van 15 uur tot 19 uur bieden boeren en producenten uit de streek een breed aanbod verse voedingsproducten aan. Door de pandemie kwamen klanten de afgelopen maanden enkel in aanraking met de versmarkt, maar daar komt binnenkort verandering in door toevoeging van de bar. Vanaf 14 mei zal Ter Groene Poorte immers het terras uitbaten.

“Wie na zijn boodschappen op Lokaalmarkt wil nakeuvelen met een lekker drankje en een streepje muziek op de achtergrond, kan terecht op ons terras”, vertelt Gert Rots van Ter Groene Poorte. “Of ervoor kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, vanaf 15 uur tot en met 20 uur kunnen klanten bij ons terecht. Om hun drankje aan de bar te bestellen en af te halen, vervolgens hun voeten onder tafel te schuiven en om te doen wat wij Belgen zo graag doen: terrassen.”

“Onze drankenkaart is divers en zoveel mogelijk lokaal, zo is de link met Lokaalmarkt niet ver weg. Gaande van wijnen waarmee onze leerlingen werken in de les tot dranken die van partners van Ter Groene Poorte komen, waar leerlingen bijvoorbeeld ook mee oogsten en bottelen. Zo zien mensen ook waarmee onze scholieren bezig zijn, wat een extra dimensie geeft. Voorlopig houden we het enkel bij drank, maar we sluiten andere mogelijkheden naar de toekomst toe niet uit.”

“De locatie van ons terras bevindt zich vlak bij de ingang van de markt, op het basketbalplein”, vult Gert aan. “De ideale plek om een aangenaam terras uit te bouwen. Eens het kan en mag, openen we de bar binnen. Bij regenweer zijn we nu genoodzaakt om de bar gesloten te houden. Maar binnen zal de bar altijd open kunnen zijn, ook bij bar-slecht weer. Een ding is zeker: we maken het gezellig.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.